Alakbarát gofri tonhalból – Egyszerre lesz ropogós és krémes

tonhal gofri cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Kifejezetten hasznos kis gépecske a gofrisütő a háztartásban, nemcsak édességet, hanem sós reggelit is süthetsz benne.

Imádom a gofrisütőt, mert nagyon hamar mindenki által szeretett reggelit vagy desszertet tudok az asztalra tenni. Jó gofritésztát nem nehéz keverni, de azért nem árt, ha ismersz néhány szabályt, és akkor biztosan tökéletes lesz.

Nem csak édes tészta készítésére használhatod a sütőt, az alaphoz keverhetsz sós hozzávalókat is, mint ahogy ennél a sonkás-sajtos változatnál, amely olyan lesz, mint egy melegszendvics. Ha kicsit kiadósabbat szeretnél, akkor keverj a tésztába édeskrumplit, mártogatóssal akár komplett ebédként is szervírozhatod.

Jó hír, hogy lisztmentesen is készíthetsz gofrit, ha szereted a halat, akkor a legegyszerűbben tonhalkonzervből. Ebből egyébként is érdemes otthon tartanod, mert nagyon sokféle, akár alakbarát ételt készíthetsz belőle pillanatok alatt, ebben a cikkben szedtünk néhányat egy csokorba. 

A tonhalat helyettesítheted lazaccal is, abból is kapni szuper finom konzerveset, amellyel szintén szinte semmi dolgod nem lesz. Én nem olajban, hanem sós vízben eltett tonhalat használtam, hiszen a majonéz épp elég zsíros, úgyhogy nem kell félned, hogy száraz lesz a gofri.

Tonhalgofri

tonhal gofri recept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 230 gramm tonhalkonzerv
  • 1 darab tojás
  • 3 evőkanál majonéz
  • 0.5 kávéskanál fokhagymapor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 30 gramm zsemlemorzsa
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • a gofrisütő kikenéséhez vaj (olvasztott)
Recept idők

Elkészítés:

A tonhalkonzervről öntsük le a levét, és kanalazzuk egy tálba. Adjuk hozzá a fokhagymaport, a tojást, a majonézt, öntsük hozzá a citromlevet, szórjuk bele a zsemlemorzsát, sózzuk, borsozzuk. Jól keverjük össze. 

Melegítsük fel a gofrisütőt, kenjük meg az olvasztott vajjal. Osszuk nagyjából 6-felé a tésztát, és kanalazzunk bele a sütőnek megfelelő mennyiségű masszát. Süssük 4-5 percig a tésztát, amíg aranybarnára nem sül.

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük