Gyors, elronthatatlan tonhalas tésztasaláta: könnyű, mégis laktató fogás

tésztasali2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A tésztasaláta az egyik legegyszerűbben elkészíthető étel, a konyhában rutintalanoknak is menni fog.

A tésztasaláták két okból is nagy kedvenceim: egyrészt nagyon egyszerűen és gyorsan készülnek, másrészt tökéletes maradékmentők, ugyanis szinte bármilyen megmaradt párolt zöldséget, sült húst, keménytojást fel lehet használni hozzájuk, magáról a főtt tésztáról nem is beszélve.

Ebből a receptből hatalmas adag lesz, vacsorára vagy köretként 8-10 személynek is elegendő, főételként pedig körülbelül 6 főnek.

A tonhalas ételekhez nagyon jól illik a majonéz, így ez a saláta is ilyen öntetet kap: egy kis tejföllel vagy joghurttal lehet lágyítani a majonéz töménységén, amit sóval és cukorral kell ízesíteni, a tartármártáshoz hasonló édeskés, de összességében mégis sós eredményt kell elérni.

Tonhalas tésztasaláta

tésztasali

Hozzávalók 8 személyre

Saláta

  • 500 gramm kagylótészta
  • 340 gramm tonhal
  • 4 darab főtt tojás
  • 150 gramm zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
  • 1 fej lilahagyma
  • opcionális olívabogyó

Öntet

  • 1.5 bögre majonéz
  • 0.25 bögre tejföl/joghurt
  • ízlés szerint só, bors
  • ízlés szerint cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki lobogó, enyhén sós vízben a csomagoláson megadott idő szerint. Mikor kész, szűrjük le.

Amíg fő a tészta, egy másik edényben főzzük keményre a tojásokat 10-12 perc alatt. A zöldborsót dobjuk enyhén sós vízbe, pár perc alatt főzzük puhára, majd szűrjük le.

A főtt, megpucolt tojást és a hagymát kockázzuk össze, majd keverjük össze a leszűrt, lecsöpögtetett tonhallal, zöldborsóval, ha használunk, olívabogyóval. Keverjük bele a leszűrt tésztát is.

Egy kis tálban keverjük alaposan össze a majonézt és a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint 1-2 teáskanál cukor is mehet bele.

Öntsük a szószt a tésztára, alaposan keverjük össze, hogy mindenhol bevonja.

Fedjük le a tálat, majd tegyük a hűtőbe legalább 1 órára, hogy összeérjenek az ízek.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük