![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Könnyű, de mégis laktató spanyol tapas: 15 perc alatt kész a tortilla de atún
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Ez egy remek recept. Remek, mert könnyen elkészíthető, finom, kiadós és nem utolsó sorban a nemzetközi gasztronómiában való jártasságunkat bizonyíthatjuk vele, ráadásul könnyedén lenyűgözhetjük vendégeinket, akikre váratlanul tör rá az éhség a konyhánkban.
A spanyol bárok tapaskínálatának örökös tagja a tortilla de patatas, vagyis a krumplis tojáslepény, de kistestvére, a tonhalas verzió kevéssé ismert. Inkább afféle otthoni fogás, ami után valóban jólesik a szieszta, mert egyáltalán nem nehezít el.
Salátával diétás, szendvicsként laktató
Tálaljuk salátával. Valenciában például az összetépett római salátát megszórják apróra darabolt paradicsommal, hagymával, sóval, borssal, meglocsolják egy kevés extra szűz olívaolajjal és vörösborecettel.
Az így létrejött alakbarát verzió is remek, de a legjobb, ha szendvicset készítünk belőle majonézzel, vagy ha igazán autentikusak akarunk lenni, egy kevés aiolival, azaz hideg fokhagymakrémmel tálaljuk.
Tortilla de atún
![tortilladeatun2](https://kep.index.hu/1/0/2910/29102/291027/29102717_8d77d4fa1ee41cfcd33fbcbf252eb5c8_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 6 darab tojás
- 1 darab tonhalkonzerv (185 g)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 2 evőkanál sütéshez való olívaolaj
Elkészítés:
A tonhalat lecsöpögtetjük, villával alaposan összetörjük. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk. A tonhalat a tojásos keverékhez adjuk, alaposan összekeverjük.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, és beleöntjük a keveréket. A halas tojást közepesen alacsony lángon, lassan sütjük, míg a széle szépen megsül.
Ekkor jön a mutatvány, mely némi veszély rejt magában, de azért nem kivitelezhetetlen. A serpenyőre egy tányért borítunk, és egy gyors mozdulattal átfordítjuk a félig megsült lepényt a tányérra. Ez a kockázatos rész, ugyanis, ha a tányér nem illeszkedik tökéletesen a serpenyőre, a még lágy, de már átforrósodott massza jobb esetben a főzőlapra, rosszabb esetben a kezünkre folyik. Ha ügyesek vagyunk és megússzuk égési sérülés nélkül, a tányérról csúsztassuk vissza a lepényt a serpenyőbe, és a másik oldalát is süssük meg. A tojás szépen megemelkedik.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, és beleöntjük a keveréket. A halas tojást közepesen alacsony lángon, lassan sütjük, míg a széle szépen megsül.
Ekkor jön a mutatvány, mely némi veszély rejt magában, de azért nem kivitelezhetetlen. A serpenyőre egy tányért borítunk, és egy gyors mozdulattal átfordítjuk a félig megsült lepényt a tányérra. Ez a kockázatos rész, ugyanis, ha a tányér nem illeszkedik tökéletesen a serpenyőre, a még lágy, de már átforrósodott massza jobb esetben a főzőlapra, rosszabb esetben a kezünkre folyik. Ha ügyesek vagyunk és megússzuk égési sérülés nélkül, a tányérról csúsztassuk vissza a lepényt a serpenyőbe, és a másik oldalát is süssük meg. A tojás szépen megemelkedik.
Címkék:
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!