Joghurtos tonhalkrém főtt tojással dúsítva: kenyérre kenve nincsen párja
A fehérjében gazdag házi kence a joghurttól selymes, kenyérre is kenheted, szendvicsalapanyagnak tökéletes választás.
A halfogyasztás nem a magyar emberek erőssége: persze az év végi ünnepi időszakban és nyáron kihagyhatatlan, de ha az egész évet nézzük, akkor kijelenthető, nem sokszor kerül a tányérra. Pedig egészséges és finom, rengeteg fajtát lehet kipróbálni, melyekből pompás ételek alkothatók.
A kamrában érdemes a tonhalkonzervnek helyet szorítani: friss pékáruval is jólesik, ám egy kis fantáziával csodás fogások készülhetnek belőle. Gondolj csak a tonhalkrémre, tonhalsalátára vagy tonhalas tésztára. A konzervből ínycsiklandó fasírt is sülhet, melyet bátran dúsíts zöldfűszerekkel. A tonhalfasírt jólesik rizzsel és salátával, szendvicsben is megállja a helyét, és főzelékkel is pompás.
A tonhal levét öntsük le.
A zöldfűszereket (petrezselyem, metélőhagyma) vágjuk finomra.
A tonhalat keverjük egybe az előkészített zöldfűszerekkel, sóval, borssal, kakukkfűvel, reszelt fokhagymával, tojással, citromlével és zsemlemorzsával. Ezután a jól bekevert masszából formázzunk tetszés szerinti golyókat vagy kisebb pogácsákat.
Egy serpenyőben kevés olajat forrósítsunk fel, majd a gombócok vagy a pogácsák mindkét oldalát süssük szép aranybarnára.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu