
Joghurtos tonhalkrém főtt tojással dúsítva: kenyérre kenve nincsen párja

A fehérjében gazdag házi kence a joghurttól selymes, kenyérre is kenheted, szendvicsalapanyagnak tökéletes választás.
A házi kencék sokkal finomabbak, mint a boltban kapható változatok. A szendvicskrémek elkészítésétől nem kell félni, rengeteg izgalmas receptet próbálhatsz ki, ezek többsége nagyon egyszerűen készül. Ilyen a tonhalkrém is, mely rengetegféle módon dobható fel.
Érdemes friss fűszernövényeket keverni bele, a petrezselyem helyett vagy mellé kerülhet újhagyma, metélőhagyma, szezonjában medvehagyma. A plusz alapanyagok közül kapribogyó, citromlé, tejföl és majonéz is mehet a kencébe. A receptben főtt tojással gazdagítva készül a krém, így sokkal laktatóbb és finomabb.
Ne csak kenyérre kend!
A tonhalkrém bármilyen pékárura kenve pompás, de kínálható zöldségek mellé mártogatósnak, és még főtt tésztával is érdemes egybeforgatni.
-
2023-08-29 09:32:01
-
2023-08-28 08:52:01
-
2023-08-10 09:36:01
Tonhalkrém főtt tojással

Hozzávalók 4 személyre
- 6 darab tojás
- só ízlés szerint
- 20 dkg tonhalkonzerv
- 3 evőkanál görög joghurt
- 1 teáskanál mustár
- őrölt fekete bors ízlés szerint
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A tojásokat tegyük forrásban lévő sós vízbe 8-12 percre, majd hűtsük ki és pucoljuk meg. Ezután reszeljük le vagy kockázzuk fel.
A tonhalat csepegtessük le, majd keverjük össze a tojással, joghurttal, mustárral, sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel.
Tegyük hűtőbe egy kis időre, hogy összeérjenek az ízek.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!