Joghurtos tonhalkrém főtt tojással dúsítva: kenyérre kenve nincsen párja

Tonhalkrém főtt tojással cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A fehérjében gazdag házi kence a joghurttól selymes, kenyérre is kenheted, szendvicsalapanyagnak tökéletes választás.

A házi kencék sokkal finomabbak, mint a boltban kapható változatok. A szendvicskrémek elkészítésétől nem kell félni, rengeteg izgalmas receptet próbálhatsz ki, ezek többsége nagyon egyszerűen készül. Ilyen a tonhalkrém is, mely rengetegféle módon dobható fel.

Érdemes friss fűszernövényeket keverni bele, a petrezselyem helyett vagy mellé kerülhet újhagyma, metélőhagyma, szezonjában medvehagyma. A plusz alapanyagok közül kapribogyó, citromlé, tejföl és majonéz is mehet a kencébe. A receptben főtt tojással gazdagítva készül a krém, így sokkal laktatóbb és finomabb.

Ne csak kenyérre kend!

A tonhalkrém bármilyen pékárura kenve pompás, de kínálható zöldségek mellé mártogatósnak, és még főtt tésztával is érdemes egybeforgatni.

Tonhalkrém főtt tojással

Tonhalkrém főtt tojással ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 6 darab tojás
  • só ízlés szerint
  • 20 dkg tonhalkonzerv
  • 3 evőkanál görög joghurt
  • 1 teáskanál mustár
  • őrölt fekete bors ízlés szerint
  • 1 csokor petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat tegyük forrásban lévő sós vízbe 8-12 percre, majd hűtsük ki és pucoljuk meg. Ezután reszeljük le vagy kockázzuk fel.

A tonhalat csepegtessük le, majd keverjük össze a tojással, joghurttal, mustárral, sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel.

Tegyük hűtőbe egy kis időre, hogy összeérjenek az ízek.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük