Friss, könnyed tonhalas tésztasaláta: pillanatok alatt összedobhatod

tonhalsalata
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Míg a tészta fő, összekészítheted a többi hozzávalót, majd csak egybe kell forgatnod mindent, és tálalhatod is az isteni ebédet.

Ha gyorsan készítenél laktató, finom ebédet, ez a tésztasaláta a tökéletes választás, 20 perc alatt az asztalra teheted, alig lesz vele dolgod. Tonhalrajongók előnyben, hiszen az omega-3-ban gazdag alapanyag az étel főszereplője, mellé pedig vitaminbomba zöldségek és fűszerek kerülnek. 

Bár a jó édes koktélparadicsomnak nincsen párja, szezonban nagy, lédús paradicsommal is dolgozhatsz, ilyenkor az is nagyon zamatos. Mellé zöld, de fekete olívabogyót is keverhetsz, ízlés szerint válassz, de akár el is hagyhatod, ha nem kedveled. 

A salátát frissítő dresszing koronázza meg: ezt elviheted fanyarabb és édesebb is irányba is, utóbbi esetben emeld meg a méz mennyiségét. Ha nincs fehérboreceted, el is hagyhatod, használj több citromlevet.

Citromos-tonhalas tésztasaláta

tonhalsalata2

Hozzávalók 4 személyre

Saláta:

  • 300 g tészta (fusilli)
  • 240 g tonhalkonzerv (olajban)
  • 250 g koktélparadicsom
  • 120 g magozott olívabogyó
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 0.5 csokor bazsalikom
  • 2 marék bébispenót
  • opcionális kukorica

Öntet:

  • 60 ml extraszűz olívaolaj
  • 0.5 db citrom leve
  • 2 ek fehérborecet
  • 0.5 tk dijoni mustár
  • 0.5 tk méz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

Forrósítsunk enyhén sós vizet egy lábasban, majd főzzük benne a tésztát al dentére. Szűrjük le, öblítsük át hideg vízzel, tegyük félre.

Míg készül a tészta, a koktélparadicsomokat vágjuk félbe vagy negyedekbe, az olívabogyókat szeletekre, a tonhalról (és ha használunk, a kukoricáról) öntsük le a levet. A petrezselymet és a bazsalikomot aprítsuk össze, a bébispenótot mossuk át.

Az öntet hozzávalóit keverjük össze egy kis tálban. Ízlés szerint mehet még bele egy kevés méz.

A tésztát keverjük össze a tonhallal, paradicsommal, olívabogyóval, zöldfűszerekkel és spenóttal, majd öntsük nyakon az öntettel. Forgassuk egybe, majd rögtön kínáljuk, vagy a hűtőben tároljuk tálalásig.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon