Isteni, szaftos, sütőben sült tonhalas tészta: nagy adag ebéd kevés munkával
Ha nincs kedved mindennap főzőcskézni, készítsd el ezt a rakott tésztát, jó nagy adag lesz belőle, és másnap is ugyanolyan finom.
A házi kencék sokkal finomabbak, mint a boltban kapható változatok. A szendvicskrémek elkészítésétől nem kell félni, rengeteg izgalmas receptet próbálhatsz ki, ezek többsége nagyon egyszerűen készül. Ilyen a tonhalkrém is, mely rengetegféle módon dobható fel.
Érdemes friss fűszernövényeket keverni bele, a petrezselyem helyett vagy mellé kerülhet újhagyma, metélőhagyma, szezonjában medvehagyma. A plusz alapanyagok közül kapribogyó, citromlé, tejföl és majonéz is mehet a kencébe. A receptben főtt tojással gazdagítva készül a krém, így sokkal laktatóbb és finomabb.
A tonhalkrém bármilyen pékárura kenve pompás, de kínálható zöldségek mellé mártogatósnak, és még főtt tésztával is érdemes egybeforgatni.
A tojásokat tegyük forrásban lévő sós vízbe 8-12 percre, majd hűtsük ki és pucoljuk meg. Ezután reszeljük le vagy kockázzuk fel.
A tonhalat csepegtessük le, majd keverjük össze a tojással, joghurttal, mustárral, sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel.
Tegyük hűtőbe egy kis időre, hogy összeérjenek az ízek.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu