Fűszeres tonhallal sült rizs: gyors, tartalmas egytálétel

4
Nyomtatás
tonhallal-sult-rizs
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a fogás egy pofonegyszerűen elkészíthető, mégis laktató étel, amelyben a tonhal, a rizs és néhány további ízletes hozzávaló játssza a főszerepet.

A tonhalas ételek általában gyorsan elkészíthetők, gondoljunk csak egy salátára vagy fasírtra. Ezúttal, kihasználva a tonhalkonzerv egyszerűségét és kényelmét, sült rizzsel, tojással és különböző zöldségekkel házasítjuk össze.

Elronthatatlan és gazdag recept, amelyben zöldséges alap, tojáslepény, tonhal, basmati rizs és egy különleges, szójaszószos öntet fő együtt.

Tonhallal sült rizs

tonhallal-sult-rizs

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 db újhagyma
  • 1 db paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 db tojás
  • 80 g tonhalkonzerv (olajban)
  • 4 ek. olívaolaj
  • 250 g basmati rizs
  • 3 ek. szójaszósz
  • 2 kk. kristálycukor
  • 1.5 tk. rizsecet
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket mossuk meg. A fokhagymát aprítsuk fel. Az újhagymát és a paprikát vágjuk vékony karikákra. A hagyma zöld szárát tegyük félre a díszítéshez.

Először készítsük el az omlettet. Egy serpenyőben hevítsünk fel 2 evőkanál olívaolajat.

A tojásokat üssük bele egy közepes tálba, enyhén verjük fel, finoman sózzuk és borsozzuk meg, majd öntsük bele a serpenyőbe. 3-5 perc alatt, alacsony lángon süssük készre. Félidőben óvatosan fordítsuk meg, nem baj, ha szétszakad, mert úgyis fel fogjuk aprítani.

A kész omlettet tegyük egy vágódeszkára, és ha picit kihűlt, vágjuk fel 2x3 cm-es darabokra, majd tegyük félre.

A korábban használt serpenyőt töröljük ki papírtörlővel, tegyünk bele ismét 2 evőkanál olívaolajat, majd mehetnek bele a felaprított zöldségek. Pirítsuk őket közepes lángon, kb. 3-4 percig. Ezután adjuk hozzá a tonhalkonzervet, az olajjal együtt.

Ha instant rizst használunk, akkor könnyű dolgunk van a folytatásban, ha mégsem, akkor a rizst külön főzzük ki, kétszeres vízmennyiségben, ízlés szerint megsózva.

Készítsük el a szószt. Ehhez egy kis méretű tálban keverjük össze a szójaszószt, a cukrot és a rizsecetet.

A kész rizst adjuk hozzá a zöldséges, tonhalas alaphoz, és forgassuk össze. 2-3 percig pirítsuk együtt, majd adjuk hozzá a szószt.

Alaposan forgassuk össze, majd adjuk hozzá a felaprított omlettet.

Ismét keverjük össze az egészet, pirítsuk kb. 5 percig, majd el is készültünk.

Az ételt szedjük tányérra, és a főzés elején félretett hagymaszárból vágjunk le néhány karikát, amivel meghinthetjük.

Fotó forrása: Horváth Kitti Gabriella/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon