![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Laktató egytepsis tonhallal, rizzsel és rengeteg sajttal - A sütőben érnek össze az ízek
![tonhalas](https://kep.index.hu/1/0/3520/35202/352028/35202877_2693777_294c96eba1459b6a9d42c542bcc465d2_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Ha kipróbálnál valamilyen izgalmas, ízeiben összetett, mégis nagyon egyszerű receptet, ez a legjobb választás.
Nagyon szeretem az egyszerűen és gyorsan összedobható fogásokat, ezért mindig újabb és újabb ötletek után kutakodom. Így bukkantam rá erre az egytepsis ételre, ami több szempontból is megfogott: egyrészt nagyon örültem neki, hogy végre nem csirkével, hanem hallal készült fogást találtam, másrészt az is nagyon megtetszett, hogy a megszokott, picit néha már unalmas tészta helyett rizs az alapja.
Igaz, ha nagyon szigorú szeretnék lenni, valójában nem csak egy tepsire van szükség az elkészítéséhez, ugyanis a rizst elő kell főzni egy külön lábasban, utána kerül csak az ételbe. Nagy előnye viszont, hogy maradék főtt rizs is használható hozzá, a tojással, a hallal és a sajttal összekeverve nagyon finom lesz.
A sütőben sült fogást érdemes citromos-petrezselymes vajjal nyakon öteni, így még ízletesebb és még sokkal szaftosabb lesz, a halhoz ráadásul nagyon jól passzol a citrom savanykás íze.
Tonhalas egytepsis
![tonhalas2](https://kep.index.hu/1/0/3520/35202/352029/35202913_43fe6c5b2e76676a9db56a2efe30cf83_wm.jpg)
Hozzávalók 6 személyre
Az egytepsishez:
- 300 gramm rizs
- 150 gramm cheddar sajt
- 240 gramm tonhal
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- ízlés szerint só, bors
- 3 darab tojás
- 3 evőkanál tej
- opcionális chilipehely
A szószhoz:
- 2 evőkanál vaj
- 2 teáskanál citromlé
- 1 evőkanál petrezselyem
- ízlés szerint só
Elkészítés:
A rizst főzzük meg a csomagoláson írtak szerint, de maradék főtt rizst is használhatunk. Ha kész, tegyük félre hűlni.
Míg fő a rizs, a cheddar sajtot és a fokhagymát reszeljük le, a tonhalról öntsük le a levét. A petrezselymet aprítsuk össze.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy kb. 20x20 centis jénait/sütőtálat/mélyebb tepsit vajazzunk ki.
Egy tálban keverjünk össze minden hozzávalót - kivéve a szószhoz valókat -, alaposan dolgozzuk őket össze.
Öntsük a masszát az előkészített jénaiba, majd toljuk a sütőbe kb. 20 percre, akkor jó, mikor már a teteje és a szélei picit megpirultak.
Amíg sül, készítsük el a szószt a tetejére: olvasszuk meg a vajat, majd keverjük bele a citromlevet és az apróra vágott petrezselymet. Ízlés szerint sózzuk.
Ha kész az egytepsis, locsoljuk meg a citromos-vajas szósszal, majd melegen kínáljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!