Grillezett húsok tökéletes kísérője a salsa - Ez a változat gyümölcsből készül

trópusisalsa
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Trópusi gyümölcsök kavalkádjából készül ez a salsa, amely rendhagyó, különleges köret lehet sült húsok mellé.

A salsa latin-amerikai eredetű mártás. A legtöbben a moziban a tortillachips mellé adott paradicsomos alapú mártogatósból ismerjük, de rengeteg mindenből készítik. Az alapja nagyon kis darabokra vágott zöldség, amit sóval, borssal és egyéb (sokszor csípős) fűszerekkel ízesítenek, valamint lime-ot is facsarnak hozzá.

A salsa azonban készülhet gyümölcsből is, az alapja ekkor is a paradicsom, amelyhez olyan - jelen esetben - trópusi gyümölcsöket tesznek, amelyek íze harmonizál egymással. Halak, könnyű húsok mellé isteni és különleges kísérő.

Trópusi gyümölcssalsa

Trópusi gyümölcssalsa recept

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 3 darab paradicsom
  • 1 darab ananász
  • 1 darab avokádó
  • 1 darab mangó
  • 2 darab chilipaprika
  • 2 csokor petrezselyem
  • 2 csokor koriander
  • 2 darab grapefruit
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomok magját eltávolítjuk, a húsát kisebb kockákra vágjuk. Az ananászt, avokádót és mangót egyenlő nagyságú kis kockákra vágjuk, a paradicsomhoz adjuk. A chili magját eltávolítjuk, a petrezselymmel és korianderrel együtt felaprítjuk és a tál tartalmához keverjük. A grapefruitokat félbevágjuk, meggrillezzük a vágott felükkel lefordítva, majd a levüket a salsához facsarjuk. Jól összeforgatjuk, majd pár órára hűtőbe rakjuk, hogy összeérjenek az ízek.

Tipp: A félbevágott ananászokban tálaljuk a gyümölcssalsát.

Ha a mangóból valami édeset is készítenétek, ez a recept biztosan tetszeni fog.

Fotó: Street Kitchen/Cover: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük