
10 isteni túrós desszert, amit muszáj elkészíteni: pohárkrém, pite, kevert süti
A túró a magyar konyha kedvence, amelyet sütés és főzés során is sokoldalúan fel lehet használni.
Szereted a túró rudit, de sosem készítetted még házilag? Akkor itt az idő, bátran állj neki, ezzel az egyszerű recepttel biztos a siker!
Ha nem is lesz tökéletes a túró rudi alakja – ahhoz érdemes formát is használni –, az ízére akkor sem lesz panasz, ráadásul zselatinból is a legegyszerűbb választást mutatjuk, amit nem kell feloldani, csak a krémbe keverni.
A külső borításhoz használhatsz ét- és tejcsokit is, de mindkét esetben ajánlott egy kevés olajat is adni hozzá, így szép fényes és kicsit folyósabb lesz, könnyebb lesz beleforgatni a rudakat. A hűtőben pedig szépen megköt majd, roppanós burkot képez a túrókrém körül.
A csokin és az olajon kívül keverjünk krémesre minden hozzávalót. A kikevert masszát tegyük 1 órára a hűtőbe.
Terítsünk magunk elé egy nagy darab vagy több kisebb darab folpackot. Készítsünk a túrós masszából egy nagy vagy több kicsi rudat (olyan vastagra, amilyenre szeretnénk a túró rudinkat). Érdemes több rudat, hogy biztosan beférjen a fagyasztóba. Tegyük őket a folpackra, és jó szorosan, légbuborékok nélkül tekerjük fel a segítségével. Tegyük a fagyasztóba 2 órára.
Közben a tejcsokit törjük kisebb darabokra, és egy hőálló tálban, vízgőz felett olvasszuk fel. Keverjük bele az olajat is.
Vegyük ki a fagyasztóból a rudat/rudakat, majd vágjuk őket 10 centi hosszú darabokra. Forgassuk meg a megolvasztott csokiban, és tegyük egy rácsra, hogy a felesleges csoki lecsöpögjön róluk.
Tegyük a hűtőbe tálalásig.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu