Krémes túró rudi házilag: roppanós csoki borítja

8
Nyomtatás
turo-rudi2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Nincs benne adalékanyag, és csupa túró a házilag készült rudi, amit érdemes citrommal és vaníliával ízesíteni.

Szereted a túró rudit, de sosem készítetted még házilag? Akkor itt az idő, bátran állj neki, ezzel az egyszerű recepttel biztos a siker!

Ha nem is lesz tökéletes a túró rudi alakja – ahhoz érdemes formát is használni –, az ízére akkor sem lesz panasz, ráadásul zselatinból is a legegyszerűbb választást mutatjuk, amit nem kell feloldani, csak a krémbe keverni.

A külső borításhoz használhatsz ét- és tejcsokit is, de mindkét esetben ajánlott egy kevés olajat is adni hozzá, így szép fényes és kicsit folyósabb lesz, könnyebb lesz beleforgatni a rudakat. A hűtőben pedig szépen megköt majd, roppanós burkot képez a túrókrém körül.

Túró rudi házilag

turo-rudi

Hozzávalók 10 darabhoz

  • 500 g túró
  • 100 g porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db biocitrom héja
  • 2 csomag expressz zselatinfix
  • 300 g tejcsokoládé
  • 2 tk. olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csokin és az olajon kívül keverjünk krémesre minden hozzávalót. A kikevert masszát tegyük 1 órára a hűtőbe.

Terítsünk magunk elé egy nagy darab vagy több kisebb darab folpackot. Készítsünk a túrós masszából egy nagy vagy több kicsi rudat (olyan vastagra, amilyenre szeretnénk a túró rudinkat). Érdemes több rudat, hogy biztosan beférjen a fagyasztóba. Tegyük őket a folpackra, és jó szorosan, légbuborékok nélkül tekerjük fel a segítségével. Tegyük a fagyasztóba 2 órára.

Közben a tejcsokit törjük kisebb darabokra, és egy hőálló tálban, vízgőz felett olvasszuk fel. Keverjük bele az olajat is.

Vegyük ki a fagyasztóból a rudat/rudakat, majd vágjuk őket 10 centi hosszú darabokra. Forgassuk meg a megolvasztott csokiban, és tegyük egy rácsra, hogy a felesleges csoki lecsöpögjön róluk.

Tegyük a hűtőbe tálalásig.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon