Házi tésztával az igazi a túrós csusza: sült szalonnakockákkal és sok tejföllel kínáld
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
A túrós tészta egyszerű hazai kedvenc, amit mindenki máshogy szeret, van, aki sok cukorral, más pedig szalonnával.
Van, aki el sem tudja képzelni tejföl nélkül, míg más inkább pirult szalonnával gazdagítva szereti, de akár mindkettő kerülhet a tésztára, ha úgy kedveled. Az ízekkel is játszhatsz, ha szereted a fokhagymát, 2-3 gerezd mehet a tésztára, tálalásnál pedig pirospaprikával is megszórhatod.
A túrós tészta házi pastából az igazi, de ha nincs időd vagy kedved, jó lesz a bolti csuszatészta vagy lasagnetészta is. A túrós kedvencet tepsibe is simíthatod, a tetejét kend meg tejföllel, és told a sütőbe pirulni.
Túrós tészta sült szalonnával
Hozzávalók 4 személyre
- 300 g csuszatészta
- 150 g kolozsvári szalonna
- olaj szükség szerint (opcionális)
- 250 g túró
- 2 evőkanál tejföl
- só és bors ízlés szerint
- tejföl a tálaláshoz
Elkészítés:
A lobogó, sós vízben főzzük ki a tésztát a csomagoláson írtak szerint.
A szalonnát vágjuk kis kockákra és pirítsuk aranybarnára, egy kevés olajat is önthetsz alá. A megpirult szalonnát szedjük tányérra.
A megfőtt tésztát dobjuk a szalonna zsírjára, kicsit pirítsuk át, majd tegyük rá a két evőkanál tejfölt és a túrót, alaposan forgassuk egybe, sóval és borssal ízesítsük, keverjük hozzá a pirult szalonnát.
Tálalásnál kínáljunk plusz tejfölt a túrós tészta mellé.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors