
Puha tortillalap házilag: pillanatok alatt megsül
Készíts friss, házi tortillalapot mindössze 5 összetevőből, majd pakold meg mindenféle jóval!
Ha még nem készítettél házilag tzatzikit, itt az idő! A krémes görög joghurt, a friss kígyóuborka és az intenzív aromájú fokhagyma találkozását egy kevés citromlé és olívaolaj varázsolja különlegessé, így lesz az igazi a mediterrán hangulat.
A ropogós tortillachipsek házilag készülnek, bár időspórolás végett kész lapból, olívaolajjal locsolva, megfűszerezve fokhagymaporral, chilipehellyel, sóval és borssal. A legjobb benne, hogy pár perc alatt ropogósra sülnek a sütőben.
A kígyóuborkát reszeljük le nagy lyukú reszelőn: ha hígabb, szószosabb mártogatóst szeretnénk, nem kell külön kinyomkodni a levét, ha sűrűbbet, kanalazhatót, akkor igen.
Helyezzük egy tálba a reszelt uborkát, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a citromnak a levét, olívaolajat, görög joghurtot, majd fűszerezzük sóval.
Keverjük össze alaposan a hozzávalókat, utána helyezzük hűtőszekrénybe minimum fél órára.
A tortillalapokat vágjuk hosszában négybe, vágjuk le a széleket, utána rakjuk egymásra a hasábokat és vágjunk egyforma nagyságú háromszögeket a lapokból.
Borítsuk a tortilladarabokat egy keverőedénybe, locsoljuk meg olívaolajjal, fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, fokhagymaporral és chilipehellyel.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, légkeverésen süssük 180 fokon ropogósra.
Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors
@sobors.hu