Krémes tzatziki ropogós, házi tortillachipsszel: pillanatok alatt kész

3
Nyomtatás
tzatziki-chipsszel
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha valami igazán könnyed, mégis különleges nasira vágysz, akkor a krémes tzatziki házi tortillachipsszel a tökéletes választás!

Ha még nem készítettél házilag tzatzikit, itt az idő! A krémes görög joghurt, a friss kígyóuborka és az intenzív aromájú fokhagyma találkozását egy kevés citromlé és olívaolaj varázsolja különlegessé, így lesz az igazi a mediterrán hangulat. 

A ropogós tortillachipsek házilag készülnek, bár időspórolás végett kész lapból, olívaolajjal locsolva, megfűszerezve fokhagymaporral, chilipehellyel, sóval és borssal. A legjobb benne, hogy pár perc alatt ropogósra sülnek a sütőben.

Tzatziki tortillachipsszel

tzatziki-chipsszel2

Hozzávalók 4 adaghoz

Tzatziki:

  • 2 db kígyóuborka
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 300 ml görög joghurt
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 db citrom leve
  • 2 tk. tengeri só

Tortillachips:

  • 6 db tortillalap
  • 1 ek. olívaolaj
  • 0.5 tk. fokhagymapor
  • 0.5 tk. chilipehely
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A kígyóuborkát reszeljük le nagy lyukú reszelőn: ha hígabb, szószosabb mártogatóst szeretnénk, nem kell külön kinyomkodni a levét, ha sűrűbbet, kanalazhatót, akkor igen.

Helyezzük egy tálba a reszelt uborkát, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a citromnak a levét, olívaolajat, görög joghurtot, majd fűszerezzük sóval. 

Keverjük össze alaposan a hozzávalókat, utána helyezzük hűtőszekrénybe minimum fél órára. 

A tortillalapokat vágjuk hosszában négybe, vágjuk le a széleket, utána rakjuk egymásra a hasábokat és vágjunk egyforma nagyságú háromszögeket a lapokból.

Borítsuk a tortilladarabokat egy keverőedénybe, locsoljuk meg olívaolajjal, fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, fokhagymaporral és chilipehellyel.

Sütőpapírral bélelt tepsiben, légkeverésen süssük 180 fokon ropogósra. 

Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon