Puha tortillalap házilag: pillanatok alatt megsül

tortilla-lap
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Készíts friss, házi tortillalapot mindössze 5 összetevőből, majd pakold meg mindenféle jóval!

Nincs is annál finomabb, mintha egy tésztát te magad készítesz el otthon! Így van ez a házi tortillalappal is, ha nem a boltban veszed meg előre csomagolva, hanem néhány összetevőből megsütöd, biztosan nem fogsz csalódni!

Ráadásul ízlés szerint bármivel megtöltheted a hústól a zöldségeken át egészen a rizsig. Mexikói, vegetáriánus és nagyon húsos változatban is elkészítheted.

Puha tortillalap

tortilla-lap

Hozzávalók 10 darabhoz

  • 380 g finomliszt
  • 1.5 tk finom tengeri só
  • 1 tk sütőpor
  • 5 ek sótlan vaj
  • 240 ml forró víz
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sót és a sütőport. 

Adjuk hozzá a szobahőmérsékletű, puha vajat, majd kézzel alaposan dolgozzuk össze. Akkor jó a tészta, ha homokos, morzsás állagú keveréket kapunk.

Keverés közben óvatosan adagoljuk hozzá a forró vizet egészen addig, amíg ragacsos tésztagolyót nem tudunk belőle formázni.

Ezután tegyük át a tésztát egy lisztezett felületre. Dagasszuk további 5 percig, amíg puha, rugalmas állagú tészta lesz belőle.

Olajozzunk ki egy tepsit. 

A tésztából csípjünk le golflabdaméretű darabokat és formázzuk őket golyókká.

A tésztagolyókat tegyük a kiolajozott tepsire, majd takarjuk le egy konyharuhával, és 20-30 percig pihentessük szobahőmérsékleten. 

Az idő leteltével a tésztagolyókat lisztezett felületen, egyesével, enyhén lapítsunk ki az ujjainkkal. Ezután sodrófával nyújtsuk ki a serpenyőnk méretére és alakjára úgy, hogy nyújtásonként fordítunk rajta egyet, illetve akár 180 fokban is megfordíthatjuk. 

Forrósítsunk fel egy tapadásmentes serpenyőt, amelyben a vékonyra nyújtott tortillalapokat oldalanként 20-30 másodperc alatt süssük készre.

A meleg tortillákat száraz konyharuhába halmozva csomagoljuk be, és ha kihűltek, tálaljuk. 

Tárolásra zárható zacskót használjunk, hogy a tortillák ne tudjanak kiszáradni.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük