Fűszeres koreai uborkasaláta: bármilyen sültet feldob az izgalmas köret
Érdemes kipróbálni az uborkasaláta ázsiai verzióját, pillanatok alatt kész, és nagyon finom és izgalmas, csak szeretni lehet.
Ebben a csodálatos salátában két kedvelt zöldség házasságának lehet örülni. Az uborka és a káposzta remekül megférnek együtt, találkozásukat a kapor teszi teljessé. A kapor apróra vágva kerül a salátába, így sokkal jobban felszabadul a zöld aromája.
A kellemes salátát egy nappal a tálalás előtt is összedobhatod. Hagyd hűtőben, így lesz ideje összeérni az ízeknek. Ha pedig vinnél bele még egy kis extrát, akkor zöldhagymát is keverhetsz a salátához egy kis frissen facsart citromlével együtt. Sült, grill- és rántott hús mellé tökéletes, de még szendvicsben is elfér.
Az olívaolajat, fehérborecetet, sót és borsot keverjük össze.
A káposztát szabadítsuk meg sérült, külső leveleitől, mossuk meg, majd reszeljük le vagy vékonyan csíkozzuk fel.
A megtisztított uborkát tetszőlegesen vágjuk fel.
Az előkészített káposztát, uborkát és öntetet keverjük össze, majd adjuk hozzá a finomra aprított kaprot. A salátát tálalásig hűtőben tároljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu