Jéghideg uborkaleves főzés nélkül: felfrissít és lehűt a nyári napokon
Joghurttal készül a hideg uborkaleves, sűríti és krémesebbé teszi a levet, de természetesen az ízesítők sem hiányozhatnak belőle.
A salsa nem csak tortillachips kísérője lehet, sült húsok mellé könnyű köretként is megállja a helyét. Az alábbi változatban az édes, érett paradicsom mellé lédús uborka, lila hagyma, sok friss koriander és jalapeño kerül, és az olívás, lime-os öntet teszi fel az i-re a pontot.
Bár nagyon gyorsan és egyszerűen készül a salsa, adj egy kis időt neki, minél többet áll a hűtőben, annál jobban összeérnek az ízek, annál finomabb lesz. Grillhúsok mellé is érdemes kipróbálni!
Az uborkákat és a paradicsomokat mossuk meg, majd vágjuk őket egészen pici kockákra.
A hagymákat pucoljuk meg, a lilát vágjuk finomra, a fokhagymát reszeljük le. A koriandert mossuk meg, aprítsuk össze.
A jalapeñókat mossuk meg, vágjuk kis kockákra. Ha nem bírjuk annyira a csípőset, a magokat és az erezetét távolítsuk el.
Keverjünk össze mindent egy tálban, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Fedjük le, majd legalább fél órára tegyük a hűtőbe.
Tortillachipssel tálaljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu