
Karácsonyi, fűszeres forralt bor: otthon is jólesik a testet és lelket melengető ital

Cikkek


30 perces, ropogósra sült cukkinipalacsinta: feta sajt is kerül bele

A 10 legfinomabb spárgás recept: változatosan használhatod fel a tavaszi zöldséget
Ropogós

Mutatós, málnás morzsasüti: zabpehelytől roppanós a tészta

Házi párizsi adalékanyagok nélkül: ebbe tudod, mi kerül

Csodaszép epres pohárdesszert: pofonegyszerűen készül

Quinoás pogácsa spenóttal és babbal: vegán burgerbe kötelező

Joghurtos, currys csirkemell rizzsel: egzotikus ízek egyszerűen
A tél kedvenc lélekmelengető italát nem csak az ünnepi vásárokon ihatod, készítsd el otthon, teremtsd meg vele a karácsonyi hangulatot.
Az év utolsó heteiben mesebeli hangulat uralkodik az utcákon, fények, véget nem érő vásárok, ahol finom falatok várnak mindenkit. Ha betévedsz egy karácsonyi vásárra, jobbnál jobb illatok csábítanak majd, ehetsz sült kolbászt, töltött káposztát, kürtőskalácsot, de az italokról se feledkezz meg, a forralt bor ilyenkor kihagyhatatlan.
A téli ital különleges fűszerekkel készül, az ízesítőket könnyen beszerezheted, a lényeg, hogy mindig jó minőségű borból készítsd. A meleg, illatos italt kínáld díszes bögrében, tálalásnál tehetsz a poharakba narancs- vagy citromgerezdeket, de a fahéj és csillagánizs is jól mutat benne.
Ünnepi, fűszeres forralt bor

Hozzávalók 6 személyre
- 2.5 dl víz
- 2 evőkanál barna cukor
- 1 üveg vörösbor (750 ml)
- 4 szem kardamom
- 4 szem szegfűszeg
- 4 darab csillagánizs
- 1 rúd fahéj
- 1 darab citrom
- 2 darab narancs
Elkészítés:
A vizet öntsük lábasba, adjuk hozzá a cukrot és forraljuk fel. Utána mehet a fazékba a többi fűszer, a bor, a citrom facsart leve és egy darab narancs facsart leve. A maradék narancsot szeletekre vágva adjuk hozzá, keverjük össze.
Amikor felforr, zárjuk el a lángot, melegen kínáljuk az italt.
Fotó: Getty Images