Karácsonyi, fűszeres forralt bor: otthon is jólesik a testet és lelket melengető ital
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Selymes, kávés vajkrémmel töltött macaron: gasztroajándéknak is szuper
Sűrű, zamatos sültkelbimbó-krémleves: tejszíntől selymes
Krémes sós karamell házilag: csupán 4 hozzávalóból készül
Isteni, tartalmas túrós rakott tészta: sok sajt pirul a tetején
Fenséges kelt tésztás sütemények: ezekre megéri rászánni az időt
A tél kedvenc lélekmelengető italát nem csak az ünnepi vásárokon ihatod, készítsd el otthon, teremtsd meg vele a karácsonyi hangulatot.
Az év utolsó heteiben mesebeli hangulat uralkodik az utcákon, fények, véget nem érő vásárok, ahol finom falatok várnak mindenkit. Ha betévedsz egy karácsonyi vásárra, jobbnál jobb illatok csábítanak majd, ehetsz sült kolbászt, töltött káposztát, kürtőskalácsot, de az italokról se feledkezz meg, a forralt bor ilyenkor kihagyhatatlan.
A téli ital különleges fűszerekkel készül, az ízesítőket könnyen beszerezheted, a lényeg, hogy mindig jó minőségű borból készítsd. A meleg, illatos italt kínáld díszes bögrében, tálalásnál tehetsz a poharakba narancs- vagy citromgerezdeket, de a fahéj és csillagánizs is jól mutat benne.
Ünnepi, fűszeres forralt bor
Hozzávalók 6 személyre
- 2.5 dl víz
- 2 evőkanál barna cukor
- 1 üveg vörösbor (750 ml)
- 4 szem kardamom
- 4 szem szegfűszeg
- 4 darab csillagánizs
- 1 rúd fahéj
- 1 darab citrom
- 2 darab narancs
Elkészítés:
A vizet öntsük lábasba, adjuk hozzá a cukrot és forraljuk fel. Utána mehet a fazékba a többi fűszer, a bor, a citrom facsart leve és egy darab narancs facsart leve. A maradék narancsot szeletekre vágva adjuk hozzá, keverjük össze.
Amikor felforr, zárjuk el a lángot, melegen kínáljuk az italt.
Fotó: Getty Images