A legfinomabb gyümölcskenyér: az ünnepi asztalon is megállja a helyét

4
Nyomtatás
Gyumolcskenyer-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a kevert tésztás ünnepi gyümölcskenyér sokkal egyszerűbben készül, mint a stollen, így időszűkében is tökéletes desszert lehet.

Ez az ünnepi gyümölcskenyér egy egyszerűen elkészíthető kevert tésztás sütemény, amelybe magvak, aszalt gyümölcsök és étcsokoládé kerül. Nemcsak finom, de rostban is gazdag, így a klasszikus karácsonyi sütemények között még egészségesnek is számít.

Tökéletes választás arra az esetre, ha nem érzed magad elég bátornak egy bonyolultabb kelt tésztás stollen elkészítéséhez, de szeretnéd ahhoz valami nagyon hasonlóval meglepni a családot vagy a vendégeket.

Ünnepi gyümölcskenyér

Gyumolcskenyer

Hozzávalók 23 x 13 cm-es formához cm átmérőjű formához

  • 200 g dió, mandula, pisztácia vegyesen
  • 300 g aszalt gyümölcs (mazsola, áfonya, barack, datolya, füge)
  • 250 g finomliszt
  • 0.5 tk.
  • 3 ek. cukor
  • 2 tk. sütőpor
  • 1 tk. fahéj
  • 1 tk. szerecsendió
  • 0.5 közepes biocitrom reszelt héja
  • 200 ml szója- vagy más növényi ital
  • 75 ml olaj
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 100 g étcsoki durvára darabolva
Recept idők

Elkészítés:

A magvakat és az aszalt gyümölcsöket daraboljuk nagyobb darabokra, és tegyük félre.

Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sót, cukrot, a sütőport, a fahéjat, a szerecsendiót és a citromhéjat. Keverjük hozzá a szójaitalt, majd mehet bele az olaj és a vaníliakivonat, végül pedig az étcsoki, a magvak és az aszalt gyümölcsök is.

Kanalazzuk a tésztát sütőpapírral kibélelt hosszúkás sütőformába, simítsuk el a tetejét, tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe, és 45-50 perc alatt süssük aranybarnára.

Teljes kihűlés után szeleteljük.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon