
Omlós, mézes-mustáros pulykamell: az ünnepi asztalon is ott a helye

A pulykamell remek alapanyag, mely egész évben mostoha bánásmódban részesül, év végén azonban kötelező helye van az ünnepi asztalon.
A szárnyas a csirkéhez hasonlóan zsírszegény, könnyen emészthető, fehérjedús, diétába is beilleszthető. Érdemes minél gyakrabban fogyasztani, nem csak karácsonykor. A pulyka nagyon izgalmas alapanyag, érdemes egészben sütve kipróbálni, de alkatrészeire szedve is kiváló, legyen szó a combjáról, szárnyáról, nyakáról vagy melléről.
Így lesz igazán finom
A pulykamell tökéletes választás karácsonyra. Megtöltheted valamilyen aszalt gyümölccsel, ropogós bundában ki is ránthatod, vagy pácold be. A pulyka szereti a fűszereket, legyen szó pikáns vagy mediterrán aromákról. Az egészen különleges ízek, mint például a narancs vagy a mézes mustár is remekül állnak neki.
Ünnepi pulykamell

Hozzávalók 4 személyre
- 3 evőkanál méz
- 2 evőkanál mustár
- só és bors ízlés szerint
- 60 dkg pulykamellfilé
- kevés olaj
Elkészítés:
A mézet keverjük össze a mustárral, sóval és borssal, majd forgassuk bele a húst, és egy éjszakára tegyük hűtőbe.
Másnap a húst, forró, enyhén olajozott serpenyőben, oldalanként süssük 5-6 percig, majd toljuk 160 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük meg 30-40 perc alatt. A húst időnként locsoljuk meg a saját levével, és fordítgassuk, hogy egyenletesen süljön.
A kész sültet kínáljuk mártással és krumplis körettel.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!