Zöldsaláta ropogós mandulával és parmezánnal: az ünnepekre is megállja a helyét

üscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az egészséges salátában kelkáposzta és kelbimbó találkozik, a zöldek mellé ropogós elem is kerül, mandula, tálalásnál pedig citromos dresszing teszi még csodásabbá.

Salátából sosem elég: érdemes szezonális kedvenceket párosítani, jelen esetben kelkáposzta és kelbimbó kerül a tányérra. Az ízletes saláta magában is szuper választás, de jobban jársz, ha sültek mellé kínálod, persze csak akkor, ha húsevők a vendégek.

Minden salátát finomabbá tesz az öntet, a zöldek mellé citromos-mustáros dresszing illik a legjobban, de ha kicsit intenzívebbé tennéd az ízeket, akkor chilipehely is mehet bele. Az összeállítása egyszerű, mindenki imádni fogja a friss leveleket és a roppanós manduladarabokat.

Ünnepi zöldsaláta

üsct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej mogyoróhagyma
  • 2 darab citrom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • olívaolaj szükség szerint
  • 3 marék mandula
  • 0.5 fej kelkáposzta
  • 300 g kelbimbó
  • 2 marék parmezán
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított hagymát vágjuk finomra.

A citrom levét facsarjuk keverőtálba, adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, sót, borsot, mustárt, olajat, keverjük alaposan össze.

A mandulát vágjuk durvára, majd kevés olajon pirítsuk meg.

A megtisztított kelkáposztát és kelbimbót vágjuk fel ízlés szerint, adjuk hozzá a reszelt parmezánt, pirított mandulát, forgassuk egybe.

A citromos öntetet tálalásnál locsoljuk a salátára.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük