![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Zöldsaláta ropogós mandulával és parmezánnal: az ünnepekre is megállja a helyét
![üscover](https://kep.index.hu/1/0/4090/40908/409082/40908267_3121653_acdd8a825f2193cc29d28f7ffde51874_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Az egészséges salátában kelkáposzta és kelbimbó találkozik, a zöldek mellé ropogós elem is kerül, mandula, tálalásnál pedig citromos dresszing teszi még csodásabbá.
Salátából sosem elég: érdemes szezonális kedvenceket párosítani, jelen esetben kelkáposzta és kelbimbó kerül a tányérra. Az ízletes saláta magában is szuper választás, de jobban jársz, ha sültek mellé kínálod, persze csak akkor, ha húsevők a vendégek.
Minden salátát finomabbá tesz az öntet, a zöldek mellé citromos-mustáros dresszing illik a legjobban, de ha kicsit intenzívebbé tennéd az ízeket, akkor chilipehely is mehet bele. Az összeállítása egyszerű, mindenki imádni fogja a friss leveleket és a roppanós manduladarabokat.
Ünnepi zöldsaláta
![üsct](https://kep.index.hu/1/0/4090/40908/409084/40908453_594fd1340120e19dae47a36797f03d92_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 1 fej mogyoróhagyma
- 2 darab citrom
- 2 gerezd fokhagyma
- só és bors ízlés szerint
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 6 evőkanál olívaolaj
- olívaolaj szükség szerint
- 3 marék mandula
- 0.5 fej kelkáposzta
- 300 g kelbimbó
- 2 marék parmezán
Elkészítés:
A megtisztított hagymát vágjuk finomra.
A citrom levét facsarjuk keverőtálba, adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, sót, borsot, mustárt, olajat, keverjük alaposan össze.
A mandulát vágjuk durvára, majd kevés olajon pirítsuk meg.
A megtisztított kelkáposztát és kelbimbót vágjuk fel ízlés szerint, adjuk hozzá a reszelt parmezánt, pirított mandulát, forgassuk egybe.
A citromos öntetet tálalásnál locsoljuk a salátára.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!