
Zöldsaláta ropogós mandulával és parmezánnal: az ünnepekre is megállja a helyét

Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Hideg gyümölcsleves újragondolva: sárgadinnyés gazpacho uborkával

Csirkefasírt nyári kiadásban: cukkinitől és sárgarépától szaftos

20 perces, krémes eperfagyi házilag: gép nélkül készül

Házi sajtos-tejfölös lángos: kívül ropogós, belül puha a tészta

Egyszerű, házi rukkolás pesto: gyors szósz tésztára vagy pirítósra
Az egészséges salátában kelkáposzta és kelbimbó találkozik, a zöldek mellé ropogós elem is kerül, mandula, tálalásnál pedig citromos dresszing teszi még csodásabbá.
Salátából sosem elég: érdemes szezonális kedvenceket párosítani, jelen esetben kelkáposzta és kelbimbó kerül a tányérra. Az ízletes saláta magában is szuper választás, de jobban jársz, ha sültek mellé kínálod, persze csak akkor, ha húsevők a vendégek.
Minden salátát finomabbá tesz az öntet, a zöldek mellé citromos-mustáros dresszing illik a legjobban, de ha kicsit intenzívebbé tennéd az ízeket, akkor chilipehely is mehet bele. Az összeállítása egyszerű, mindenki imádni fogja a friss leveleket és a roppanós manduladarabokat.
Ünnepi zöldsaláta

Hozzávalók 4 személyre
- 1 fej mogyoróhagyma
- 2 darab citrom
- 2 gerezd fokhagyma
- só és bors ízlés szerint
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 6 evőkanál olívaolaj
- olívaolaj szükség szerint
- 3 marék mandula
- 0.5 fej kelkáposzta
- 300 g kelbimbó
- 2 marék parmezán
Elkészítés:
A megtisztított hagymát vágjuk finomra.
A citrom levét facsarjuk keverőtálba, adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, sót, borsot, mustárt, olajat, keverjük alaposan össze.
A mandulát vágjuk durvára, majd kevés olajon pirítsuk meg.
A megtisztított kelkáposztát és kelbimbót vágjuk fel ízlés szerint, adjuk hozzá a reszelt parmezánt, pirított mandulát, forgassuk egybe.
A citromos öntetet tálalásnál locsoljuk a salátára.
Fotó: Getty Images