Szupergyors vajas kevert süti - Érdemes két tepsivel sütni, úgyis felfalják a vendégek

vajassüti
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ezt az alapreceptet tényleg érdemes megtartani, számtalan módon lehet felturbózni, a tésztája pedig nagyon omlós, napokig puha marad.

Ha olyan sütireceptet keresel, amit pillanatok alatt, pár egyszerű alapanyagból össze lehet dobni, ráadásul még nagyon puha és finom is, ne kutass tovább. Az alábbi vajas kevert süti minden kritériumnak megfelel, kb. 10 perc munkát kell rászánni, ráadásul a sok vajnak, tojásnak és joghurtnak köszönhetően nagyon puha és omlós a tésztája. 

Ezt a szuperegyszerű alapreceptet a végtelenségig lehet variálni, bármilyen plusz hozzávalóval fel lehet dobni: mehet bele kockákra vágott körte, alma, bogyós gyümölcs, csokidarabok, de a liszt egy részét is le lehet cserélni darált dióra vagy mandulára. Amit viszont nem érdemes kihagyni az alapreceptből sem, az a vaníliakivonat, ad egy kis pluszt a kevert süti ízéhez. 

Érdemes belőle rögtön dupla adagot bekeverni, mert biztosan el fogják kapkodni az asztalról, ráaásul akkor mindkét tepsi sütit másképpen ízesítheted.

Vajas kevert süti

vajassüti2

Hozzávalók 15 szelethez:

  • 200 gramm liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • 225 gramm vaj
  • 200 gramm cukor
  • 4 darab tojás
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 4 evőkanál joghurt
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.

Vajazzunk ki egy kb. 20x25 centiméteres jénait vagy kerámia sütőtálat. 

Szitáljuk egy tálba a lisztet és a sütőport, keverjük bele a sót is.

Egy másik tálban robotgép segítségével keverjük habosra a cukrot és a vajat. Egyesével adjuk hozzá a tojásokat, midegyiket alaposan keverjük el benne. Keverjük hozzá a vaníliakivonatot és a joghurtot is.

Kisebb adagokban forgassuk bele a lisztes keveréket is, keverjük alaposan össze, míg egynemű nem lesz a tészta. Ha szeretnénk, ilyenkor kell beleszórni a gyümölcsöt, csokit. 

Öntsük a tésztát az előkészített formába, majd süssük 20-25 percig, míg a teteje aranybarna nem lesz. Ha kész, hagyjuk 5 percet hűlni, majd szeleteljük fel, langyosan, vaníliás cukorral kikevert porcukorral megszórva tálaljuk.

Tipp: ha a teteje már nagyon barna, de a belseje még nem sült át, takarjuk le egy darab alufóliával, úgy süssük tovább.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük