A legjobb olasz paradicsomszósz: húsgolyóhoz és pizzához is szuper
Sűrű, fűszeres és akár egész évben elkészítheted: a legjobb azonban nyáron, amikor igazán édesek és aromásak a paradicsomok.
A pizzatekercs elkészítése közel sem olyan bonyolult, mint amilyennek elsőre tűnik. Sőt! A klasszikus pizzához képest még egyszerűbb is, hiszen nem szükséges hozzá annyira magas hőmérséklet, és még másnap is isteni – feltéve persze, ha marad!
Ebbe a változatba nem kerül semmilyen tejtermék vagy húskészítmény, így vegánként is fogyaszthatod. Kerül bele viszont hagyományos paradicsomszósz, sok vegán sajt és friss bazsalikom is, így ízekből biztosan nem lesz hiány.
Készítsük elő a pizzatésztát az ebben a receptben leírtak szerint.
Készítsük elő a paradicsomszószt az ebben a receptben leírtak szerint. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A pizzatésztát osszuk két egyforma részre, nyújtsuk kb. fél cm vastagra, és kenjük meg a szósszal. Szórjuk rá a sajtot és a bazsalikomot, és szorosan tekerjük fel.
Az így kapott hosszú rudakat vágjuk 10-12 db, egyenként 3 cm vastag darabra, majd helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire.
Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük aranybarnára.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu