Sűrű zöldségragu cukkinivel, paprikával és paradicsommal: kis chilivel a legjobb
Ez a cukkinis zöldségragu a legjobb választás, ha valami húsmentes, mégis kiadós ebédre vágysz.
Lecsót főzni mindenki tud, az egyszerűen összedobható ételt mindenki a saját szájíze szerint készíti, van, aki zsírosabban szereti, ezért szalonna is kerül bele, míg más a csípősebb zamatot díjazza, ezért hegyes erős paprikával dúsítja. Készülhet szerényen, csak hagymával, paprikával és paradicsommal, de hússal is csodálatos.
Hogy minél tartalmasabb legyen, érdemes csirkével vagy sertéssel gazdagítani, de kolbásszal vagy virslivel is kipróbálhatod. Az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb változatban virsli kerül a lecsóba. Az ízélményt bőven lehet fokozni, ha szeretnéd, tojást is üthetsz rá, úgy még tartalmasabb a hazai kedvenc. Ha csak virslivel készíted, akkor tarhonya, nokedli vagy rizs mellé is kínálhatod, melegen fogyasztva a legfinomabb.
A hagymát, paprikákat és paradicsomot vágjuk fel tetszés szerint.
A forró zsiradékra először a hagymát dobjuk rá, körülbelül 2-3 perc múlva keverjük hozzá a paprikákat, majd néhány perc után a paradicsom is kerüljön a zöldségekhez.
A lecsót fűszerezzük sóval és borssal, a pirospaprikát is keverjük hozzá. Ha szeretnénk, egy löttyintésnyi vizet is adjunk hozzá, majd fedő alatt főzzük puhára.
A virslit tetszőlegesen vágjuk fel.
Amikor a zöldségek megpuhultak, a virslit forgassuk hozzá, és néhány perc alatt főzzük készre az ételt.
A lecsó mellé kínáljunk kenyeret, tarhonyát vagy nokedlit.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu