Krémes tészta tökmagos pesztóval: ne dobd ki a sütőtök magjait
A tökmag önmagában is tartalmas és tápanyagdús csemege, de akár megfizethető pesztóalapanyagként is felhasználhatod. A vele készült tészta pedig pillanatok alatt elkészül.
A vörös pesztó vagy pesto rosso tökéletes téli alternatíva a klasszikus zöld pesztó helyett, ha nem sikerül aromás friss bazsalikomot vagy más zöldfűszert beszerezned. A zöldek helyett ugyanis fokhagymás olajban pácolt aszalt paradicsom az alapja – innen származik az elnevezése is.
A folyamat ugyanakkor nem különbözik a klasszikus pesztó elkészítésétől: a paradicsomot a többi hozzávalóval együtt tedd aprítógépbe, és zúzd krémes állagúra. A vörös pesztót felhasználhatod tésztaszószként, mártogatósként, de akár pizzára vagy pirítósra is kenheted.
Tegyünk minden hozzávalót aprítógépbe, és dolgozzuk a kívánt állagúra – lehet teljesen krémes vagy darabosabb is.
Kanalazzuk a pesztót csavaros tetejű üvegbe, zárjuk le légmentesen, és elfogyasztásig tároljuk hűtőben.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu