Roppanós zabpelyhes keksz házilag: egyszerű, gyors, és eteti magát
A zabpelyhes keksz illata belengi az egész lakást, és legalább olyan finom, mint a bolti.
Az energiagolyók egyik legnagyobb pozitívuma, hogy nagyon egyszerűen készülnek, és szinte bármilyen aszalt gyümölcsből és magvakból isteniek lesznek. Emellett sokáig, hűtőben 1 hétig is elállnak, így egyszerre nagyobb adagban is gondolkodhatsz.
Ez a vörös áfonyás energiagolyó is éppen ilyen: 15 perc alatt összedobhatod, a zabpehelynek köszönhetően sok rostot tartalmaz, és tökéletes opció, ha edzéshez keresel gyors energiát adó, egészséges harapnivalót.
Tegyük a mandulát, a vörös áfonyát és a datolyát aprítógépbe, és 20-30 másodperc alatt dolgozzuk darabosra.
Mehet hozzá a zabpehely, a mandulavaj, a juharszirup, a citromlé, a vaníliakivonat és a só, és együtt is dolgozzuk őket 30-60 másodpercig, vagy amíg egy apró szemcsékből álló pürét nem kapunk.
Szaggassunk belőle kisebb evőkanálnyi mennyiségeket, és kézzel formázzunk belőle 25 egyforma golyót. Tegyük őket légmentesen zárható edénybe, és elfogyasztásig hűtőben tároljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu