Villámgyors vajas keksz vörös áfonyával: új kedvenc a sütisdobozba

18
Nyomtatás
vorosafonyas-keksz
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ezt a ropogós, gyümölcsös kekszet mindössze 15 perc elkészíteni, és csak reméljük, hogy ennél azért picit tovább tart a családnak és a barátoknak elpusztítani.

A házi kekszek sokunk kedvencei, mivel kevés hozzávalóból és rövid idő alatt elkészíthetők. Ezúttal egy aszalt vörös áfonyával készült variációt mutatunk, amit érdemes nagy adagban készíteni.

A vaj mellett aszalt gyümölcs, búzaliszt, cukor és vaníliakivonat kerül a tésztába, amit egyszerűen csak össze kell keverni, majd 15 perc alatt készre sütni.

Tipp

A begyúrt, még nyers tésztát akár 3 hónapig is tárolhatod a fagyasztóban, mielőtt kisütnéd, így a váratlan vendégek miatt sem kell aggódni vagy éppen kapkodni.

Vörös áfonyás keksz

vorosafonyas-keksz

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 180 g vaj
  • 90 g kristálycukor
  • 230 g búzaliszt
  • 100 g aszalt vörös áfonya
  • 0.5 kk. vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

A szobahőmérsékletű vajat, a cukrot és a vaníliakivonatot keverjük össze egy közepes méretű tálban. Szitáljuk bele a lisztet, majd dobjuk bele a szárított áfonyát is.

Kézzel vagy egy fakanállal alaposan keverjük össze az összes hozzávalót, míg egynemű tésztát nem kapunk.

A tésztát felezzük el, majd mindegyik félből formázzunk egy kb. 5 cm átmérőjű hengert.

Csomagoljuk bele frissen tartó fóliába, majd tegyük a hűtőbe kb. 1 órára.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

A hűtőben ez idáig pihent tésztát szeleteljük fel 1 cm vastag korongokra.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd fektessük rá a tésztakorongokat.

13-15 perc alatt süssük készre a kekszet, majd pihentessük a rácson, amíg kihűl.

Ezután már tálalhatjuk is.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon