A legjobb levendulás keksz: citrommal megbolondítva készítsd
Ha levendulaszezonban a legszívesebben mindent levendulával készítenél, akkor mindenképp próbáld ki ezt a mesésen omlós és aromás kekszet is!
A házi kekszek sokunk kedvencei, mivel kevés hozzávalóból és rövid idő alatt elkészíthetők. Ezúttal egy aszalt vörös áfonyával készült variációt mutatunk, amit érdemes nagy adagban készíteni.
A vaj mellett aszalt gyümölcs, búzaliszt, cukor és vaníliakivonat kerül a tésztába, amit egyszerűen csak össze kell keverni, majd 15 perc alatt készre sütni.
A begyúrt, még nyers tésztát akár 3 hónapig is tárolhatod a fagyasztóban, mielőtt kisütnéd, így a váratlan vendégek miatt sem kell aggódni vagy éppen kapkodni.
A szobahőmérsékletű vajat, a cukrot és a vaníliakivonatot keverjük össze egy közepes méretű tálban. Szitáljuk bele a lisztet, majd dobjuk bele a szárított áfonyát is.
Kézzel vagy egy fakanállal alaposan keverjük össze az összes hozzávalót, míg egynemű tésztát nem kapunk.
A tésztát felezzük el, majd mindegyik félből formázzunk egy kb. 5 cm átmérőjű hengert.
Csomagoljuk bele frissen tartó fóliába, majd tegyük a hűtőbe kb. 1 órára.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A hűtőben ez idáig pihent tésztát szeleteljük fel 1 cm vastag korongokra.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd fektessük rá a tésztakorongokat.
13-15 perc alatt süssük készre a kekszet, majd pihentessük a rácson, amíg kihűl.
Ezután már tálalhatjuk is.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu