Túrós, baracklekváros ujjlenyomatsüti: egyszerű és nagyon finom

14
Nyomtatás
Túrós baracklekváros ujjlenyomatsüti cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az omlós aprósütemény tésztájába túró kerül, így sokkal finomabb, mint a hagyományos változat.

Az ujjlenyomatsüti nagy kedvenc Amerikában, minden jeles ünnep vendégváró asztalán megtalálható. Az omlós sütemény nálunk is ismert, sokan ökörszemként hivatkoznak rá. A finomság tésztája vajas, a kekszek közepébe pedig mindig valamilyen édes töltelék kerül. Most kicsit felturbóztam, a süti tésztájába túrót tettem, és a lekváros töltelék sem maradt el.

Így is lehet!

Természetesen túró helyett mással is feldobhatod a tésztát. Mehet bele darált dió, mogyoró vagy mandula. Lekvárból pedig bármilyet használhatsz, sőt még csokikrém vagy karamellszósz is kerülhet a finomság közepébe.

Túrós, baracklekváros ujjlenyomatsüti

Túrós baracklekváros ujjlenyomatsüti ct

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 30 dkg liszt
  • 8 dkg porcukor
  • 1 darab citrom facsart leve
  • 1 darab citrom reszelt héja
  • 8 dkg túró
  • 15 dkg puha vaj
  • 1 darab tojás
  • 10 dkg baracklekvár
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd forgassuk hozzá a porcukrot, a citrom levét és héját, a túrót és a vajat. Ezután a tojást is adjuk hozzá, és gyúrjunk belőle sima tésztát. (Ha nehezen áll össze a tészta, akkor néhány evőkanál hideg vizet adjunk hozzá, ha pedig ragadós a tészta, még lisztet adjunk hozzá.)

A tésztát csomagoljuk folpacka és tegyük hűtőbe 30 percre.

A tésztából tépjünk diónyi darabokat, majd formázzunk belőlük golyókat. A golyókat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire.

A sütőpapírra helyezett golyókat kicsit lapítsuk le, majd a hüvelykujjunkkal vagy egy fakanál végével nyomjuk be a közepüket.

A sütiket toljuk 170 fokosra előmelegített sütőbe, és 8-12 perc alatt süssük készre.

A kekszek közepébe adagoljuk a lekvárt, majd porcukorral meghintve kínáljuk.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon