
Fahéjas-diós keksz zabpehellyel: rostban gazdag nassolnivaló

Ez a keksz garantáltan ellát energiával, mi több, isteni finom is, szóval miért is ne készítenéd el minél előbb?
Illatos, ropogós, tele van rosttal és mindenféle jóval ez a zabkeksz, ráadásul még isteni finom is. A dió és a fahéj a főszereplők a receptben, úgyhogy már a sülő süti illata miatt is megéri elkészíteni, átjárja majd a lakást a fűszeres, édes aroma.
Diétásnak nem diétás ez a keksz, viszont a sok zabpehelynek hála rostban gazdag, sokáig eltelít, így reggelire tökéletes választás: csomagold el az uzsonnásdobozba, vagy kínáld egy csésze kávé mellé.
Hogy még szebbek legyenek a kekszek, a tésztagombócok tetejére tegyél egy-egy szem diót is, mielőtt a sütőbe tolod őket.
-
2023-12-03 11:06:02
-
2023-11-13 09:32:01
-
2023-11-05 10:16:01
Zabpelyhes-diós keksz

Hozzávalók 30 darabhoz
- 110 g vaj
- 130 g barna cukor
- 50 g kristálycukor
- 1 db tojás
- 150 g zabpehely
- 70 g liszt
- 0.5 tk fahéj
- 0.5 tk sütőpor
- 80 g dió
Elkészítés:
A puha vajat és a kétféle cukrot keverjük jó habosra. Keverjük bele a tojást is.
Adjuk hozzá a zabpelyhet, a lisztet, a fahéjat és a sütőport, alaposan keverjünk mindent össze. Végül keverjük bele az apróra vágott diót is.
Takarjuk le a tésztát folpackkal, majd tegyük a hűtőbe 1-2 órára.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
A tésztából fagyiskanál segítségével tegyünk halmokat a tepsire, hagyjunk köztük egy kis helyet.
Kb. 13-15 percig süssük, míg az aljuk aranybarna nem lesz.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!