Fahéjas-diós keksz zabpehellyel: rostban gazdag nassolnivaló

dios-keksz
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez a keksz garantáltan ellát energiával, mi több, isteni finom is, szóval miért is ne készítenéd el minél előbb?

Illatos, ropogós, tele van rosttal és mindenféle jóval ez a zabkeksz, ráadásul még isteni finom is. A dió és a fahéj a főszereplők a receptben, úgyhogy már a sülő süti illata miatt is megéri elkészíteni, átjárja majd a lakást a fűszeres, édes aroma. 

Diétásnak nem diétás ez a keksz, viszont a sok zabpehelynek hála rostban gazdag, sokáig eltelít, így reggelire tökéletes választás: csomagold el az uzsonnásdobozba, vagy kínáld egy csésze kávé mellé. 

Hogy még szebbek legyenek a kekszek, a tésztagombócok tetejére tegyél egy-egy szem diót is, mielőtt a sütőbe tolod őket. 

Zabpelyhes-diós keksz

dios-keksz2

Hozzávalók 30 darabhoz

  • 110 g vaj
  • 130 g barna cukor
  • 50 g kristálycukor
  • 1 db tojás
  • 150 g zabpehely
  • 70 g liszt
  • 0.5 tk fahéj
  • 0.5 tk sütőpor
  • 80 g dió
Recept idők

Elkészítés:

A puha vajat és a kétféle cukrot keverjük jó habosra. Keverjük bele a tojást is.

Adjuk hozzá a zabpelyhet, a lisztet, a fahéjat és a sütőport, alaposan keverjünk mindent össze. Végül keverjük bele az apróra vágott diót is.

Takarjuk le a tésztát folpackkal, majd tegyük a hűtőbe 1-2 órára.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

A tésztából fagyiskanál segítségével tegyünk halmokat a tepsire, hagyjunk köztük egy kis helyet.

Kb. 13-15 percig süssük, míg az aljuk aranybarna nem lesz. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük