
Ha ezeket elkészíted otthon, nem veszel majd édességet a boltban: 8 egészséges és finom keksz
Egészséges és finom harapnivalók, amikkel kiválthatod a bolti, feldolgozott termékeket.
Ez a desszert a klasszikus amerikai csokis keksz egy vidámabb, látványosabb és rostban gazdagabb megfelelője, hiszen a finomliszt mellett zabpehely is gazdagítja a tésztáját. A recept különlegessége, hogy sem tojást, sem pedig tejterméket nem tartalmaz, így növényi étrendbe is beilleszthető.
Az íze nem sokban különbözik a sima csokidarabokkal készülő változattól, hiszen ebben is csoki az ízesítő, azzal a csavarral, hogy itt a drazsék színes bevonatosak. A csokis drazséból használhatod a közismert M&M’s márkát, vagy más tetszőleges terméket.
Egy közepes tálban keverjük habosra a puha vajalternatívát a barna cukorral, majd dolgozzuk bele a kókuszjoghurtot, a vaníliakivonatot, a lisztet, a kukoricakeményítőt, a sütőport és a sót.
Utolsó lépésként forgassuk bele a zabpelyhet, takarjuk le fóliával, és fél órát hagyjuk a hűtőben dermedni.
A tésztából szaggassunk másfél evőkanálnyi mennyiségeket, helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe, és formázzunk belőlük viszonylag szabályos gombócokat. Egy kanál hátával kissé lapítsuk le őket, majd díszítsük mindegyiket 8-10 szem csokis drazséval.
Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 13-15 perc alatt süssük őket aranybarnára. Ismételjük addig a folyamatot, amíg az összes tészta el nem fogy.
Hagyjuk a kekszeket kihűlni, és csak azután szedjük őket tányérra vagy sütisdobozba.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu