Puha kakaós-vajas keksz villámgyorsan: ezzel töltsd ma meg a sütis dobozt
A kakaós-vajas keksz telitalálat arra az esetre, ha gyorsan vágysz édességre, ugyanis szűk fél óra alatt készen van.
Ha szereted a klasszikus amerikai csokidarabkás kekszet, de egy adag rostot is belecsempésznél az alapreceptbe, akkor mutatom, hogyan készítsd! Ezzel a változattal nem foghatsz mellé, hiszen egyszerű, gyors, és a csokichips mellett darabolt dióval, mandulával vagy aszalt gyümölcsökkel is működik, sőt önmagában is nagyon finom.
A tisztán zabpehelyből készülő kekszekkel ellentétben ez a recept tartalmaz finomlisztet is, ettől lesz ropogós, ami viszont nem kerül bele, az a tojás és a tejtermékek, így akár még növényi étrendbe is beilleszthető.
A puha vajalternatívát tegyük nagyobb tálba, és a barna cukorral habosítsuk ki. Keverjük hozzá a kókuszjoghurtot és a vaníliakivonatot, majd mehet bele a liszt, a kukoricakeményítő, a sütőpor, a só és a fahéj is.
Forgassuk bele a zabpelyhet, végül pedig a választott kiegészítőt – én ebben az esetben csokichipset használtam. A tálat takarjuk le fóliával, és tegyük hűtőbe legalább 30 percre.
A tésztából szaggassunk kb. másfél evőkanálnyi mennyiségeket, formázzunk belőlük golyókat, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, majd tenyérrel kissé lapítsuk ki őket. Hagyjunk közöttük elegendő helyet.
Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 12-13 perc alatt süssük aranybarnára.
Hagyjuk a kekszeket teljesen kihűlni, és csak azután szedjük őket tányérra vagy sütisdobozba.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
@sobors.hu