Zabpehelylisztes lángos kefirrel a tésztájában – Kelesztés nélkül készül

lángos
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ezt a lángost még a legnagyobb nyári melegben is nyugodtan elkészítheted, nincs vele sok munka.

A lángosról a strandolás és a nyár ugrik be a legtöbbeknek, illetve nekem a szentendrei kedvenc lángososom, egy hosszabb futás után már többször megjutalmaztam magam ott egy sajtos-tejfölössel. A lángos az az étel, amit bizonyos időközönként megkíván az ember, hogy aztán egy ideig megint ne gondoljon rá. Igazán jó tésztát nem készítenek mindenhol, így mindenkinek megvan a kedvenc helye.

Ezeket az úgynevezett strandételeket otthon is elkészítheted, ha éppen ilyen ízekre vágysz. A lángos tésztáját is variálhatod kicsit, ez a változat például kefirrel készül, és ha nem szeretnéd az összeset kisütni, akkor a tésztát nyugodtan elteheted a hűtőbe és pár nappal később újra felhasználhatod. Nem meglepő, de lángosból is létezik alakbarát változat, amely zabpehelylisztből áll. Még keleszteni sem kell, sütőporral készül, így a klasszikus, nehéz lángosnál egy kicsit könnyedebb. Megpakolni ugyanazokkal tudod, mintha hagyományosat ennél. 

Zabpehelylisztes lángos

lángos2

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 200 gramm zabpehelyliszt
  • 25 gramm búzasikér
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • 1 evőkanál kefir
  • 120 milliliter víz
  • 1 teáskanál
  • kókuszzsír (sütéshez)
Recept idők

Elkészítés:

A kefirt, a kókuszzsírt és a sót keverjük össze. Egy nagyobb tálban vegyítsük össze a zabpehelylisztet, a búzasikért és a sütőport, majd forgassuk egybe a kefires keverékkel. Kezdjük el gyúrni, közben apránként öntsük hozzá a vizet, annyit, amennyivel összeáll a tészta. Ekkor vágjuk négy egyenlő részre, majd nyújtsuk fél centiméter vastag körökre. 

Egy serpenyőben forrósítsunk kókuszzsírt, süssük meg 2-3 perc alatt a lángosokat. 

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük