8 isteni finom smoothie-recept magas C-vitamin-tartalommal - Segítik a fogyást, lassítják az öregedést
A C-vitamin az immunrendszer erősítése mellett segít fiatalon tartani a bőrt.
A zöld színű zöldségek, gyümölcsök és levelesek sok vitamint és antioxidánst tartalmaznak, ezért érdemes őket gyakran fogyasztani, és ha önmagukban nem csúsznak, akkor más ételekbe, például smoothie-kba belecsempészni.
Ez a zöld ivólé is egy nagy rakás tápanyagdús alapanyagból készül, ráadásul a klasszikus zellerlétől eltérően nagyon itatja magát, így nem okoz majd gondot a rendszeres fogyasztása. Az elkészítéséhez egy turmixgépre és egy tiszta konyharuhára lesz szükséged, amelyen átszűrheted az értékes innivalót. Turmix hiányában sincs gond, hiszen szűretlenül is fogyaszthatod: úgy egy sűrű smoothie-t fogsz kapni.
A zöldségeket és gyümölcsöket tisztítsuk meg, daraboljuk fel, és tegyünk minden hozzávalót turmixgépbe.
1-2 perc alatt dolgozzuk őket homogén állagúra, majd szűrjük át egy tiszta konyharuhán, vagy használjunk magtejkészítő zsákot.
Töltsük poharakba, és még aznap fogyasszuk el.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu