
Tele van rostokkal, fehérjével, és hosszan laktat: 8 kiadós étel zöldborsóból
Zöldborsóból nagyon finom, kiadós ételek készülhetnek, amik értékes tápanyagokkal látják el a szervezetet.
Bár a hummusz az egyik legismertebb és legkedveltebb mártogatós, a csicseriborsó mellett más hüvelyesből is elkészítheted a tartalmas krémet. Most egy zöldborsós változatot mutatunk, amely télen és nyáron is szuper kence lehet, ha pirítóshoz, chipshez vagy feldarabolt zöldséghez keresel mártogatóst.
A borsót sok friss zöldfűszer ízesíti, ezeket akár kedved szerint variálhatod is. A koriander, a metélőhagyma, a menta, a petrezselyem, sőt még a kapor is jól áll az összeállításnak. A krémet krémsajt teszi igazán selymessé: ebből a receptben növényi alternatíva szerepel, de ha számodra nem jelent problémát a tejtermékek fogyasztása, akkor használj belőle hagyományosat.
Egy kis edényben forraljunk enyhén sós vizet, és 4-5 perc alatt főzzük meg benne a borsót (ha fagyasztottal dolgozunk, akkor előbb hagyjuk kissé felolvadni). Szűrjük le, és tegyük aprítógépbe.
Adjunk hozzá minden más hozzávalót, és dolgozzuk teljesen krémesre.
Kanalazzuk tálkába, és elfogyasztásig hűtőben tároljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu