Zöldborsós mártogatós sok zöldfűszerrel: pirítóssal is mennyei

2
Nyomtatás
Zoldborsos-martogatos-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha kedveled a hummuszt és a hozzá hasonló tartalmas és ízes mártogatósokat, akkor ez a zöldborsós változat is tetszeni fog.

Bár a hummusz az egyik legismertebb és legkedveltebb mártogatós, a csicseriborsó mellett más hüvelyesből is elkészítheted a tartalmas krémet. Most egy zöldborsós változatot mutatunk, amely télen és nyáron is szuper kence lehet, ha pirítóshoz, chipshez vagy feldarabolt zöldséghez keresel mártogatóst. 

A borsót sok friss zöldfűszer ízesíti, ezeket akár kedved szerint variálhatod is. A koriander, a metélőhagyma, a menta, a petrezselyem, sőt még a kapor is jól áll az összeállításnak. A krémet krémsajt teszi igazán selymessé: ebből a receptben növényi alternatíva szerepel, de ha számodra nem jelent problémát a tejtermékek fogyasztása, akkor használj belőle hagyományosat.

Zöldborsós mártogatós

Zoldborsos-martogatos

Hozzávalók 6 személyre

  • 150 g friss vagy mirelit zöldborsó
  • 1 gerezd fokhagyma lezúzva
  • 1 csokor friss menta apróra vágva
  • 1 csokor friss koriander vagy petrezselyem apróra vágva
  • 1 ek. friss citromlé
  • 0.5 közepes biocitrom reszelt héja
  • 2 csipet
  • 0.25 tk. bors
  • 150 g növényi krémsajt
Recept idők

Elkészítés:

Egy kis edényben forraljunk enyhén sós vizet, és 4-5 perc alatt főzzük meg benne a borsót (ha fagyasztottal dolgozunk, akkor előbb hagyjuk kissé felolvadni). Szűrjük le, és tegyük aprítógépbe.

Adjunk hozzá minden más hozzávalót, és dolgozzuk teljesen krémesre.

Kanalazzuk tálkába, és elfogyasztásig hűtőben tároljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon