Sütőben sült, zöldfűszeres fasírt: sertéshúsból készítsd

zoldfuszeres-fasirt2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Minimális munkával készül ez a fasírt, mégis az egyik legfinomabb! Kezdőként is bátran állj neki, nem lehet elrontani!

Ez a szaftos és ízletes sertésfasírt pár könnyen beszerezhető hozzávalóból, sok-sok fűszerrel készül. A lelke a hagyma, a petrezselyem és az oregánó, de mással is feldobtuk az alapot.

A fasírt sülhet nyárson és anélkül is: ha sütőben sütöd, ahogy alább olvashatod, nyugodtan elhagyhatod a nyársat, hengerek helyett pedig golyókat is formázhatsz; ha viszont grillre dobnád, érdemes használni. Akár serpenyőben is megsütheted, ebben az esetben önts alá egy kevés olajat is.

Zöldfűszeres fasírt

zoldfuszeres-fasirt

Hozzávalók 8 adaghoz

  • 500 g darált sertéshús
  • 60 g zsemlemorzsa
  • 1 kis fej lila hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 2 tk őrölt oregánó
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 tk őrölt koriander
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 tk
  • 0.5 tk bors
  • 0.5 tk chilipehely
Recept idők

Elkészítés:

Nem kötelező nyárson sütni, de ha így tennénk, áztassuk be a fanyársakat 20-30 percre.

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

A hagymákat pucoljuk meg, vágjuk nagyobb darabokra, dobjuk egy aprítógépbe a petrezselyemmel együtt. Addig dolgoztassuk a gépet, míg egy krémes pasztát nem kapunk.

Keverjünk össze egy tálban minden hozzávalót, gyúrjuk össze alaposan.

Osszuk szét a masszát 8 részre, majd készítsünk belőlük hengereket: a nyárs köré is nyomkodhatjuk a masszát, úgy könnyebb megformázni.

Az elkészült nyársakat tegyük az előkészített tepsibe, majd toljuk a sütőbe 18-22 percre, vagy míg a hús belső hőmérséklete el nem éri a 70 fokot.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük