Szaftos, zöldfűszeres pulykagolyó: sütőben is elkészítheted

2
Nyomtatás
pulykagolyó2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Rengeteg zöldfűszerrel készül az alábbi húsgolyó, így nagyon ízletes lesz, és frissebbnek érződik az összhatás.

Ha a népszerűbb disznó- vagy marhahús helyett inkább szárnyasból készítenél fasírtot, próbáld ki az alábbi receptet! Hiába pulykahúsról van szó, nagyon szaftos és ízletes lesz, ugyanis a tojás mellé görög joghurt, a hús mellé pedig parmezán és rengeteg zöldfűszer kerül. 

Akkor lesz a legfinomabb a végeredmény, ha friss zöldfűszerrel dolgozol, de ha nem jutsz hozzá, 1-1 tk. szárítottra cserélheted.

A kész fasírtot sütőben is megsütheted, a pontos hőfokot alább olvashatod, de serpenyőben is megpiríthatod a húsgolyókat. Utóbbihoz annyi olajat melegíts, hogy éppen ellepje a serpenyő alját, majd több részletben, nagyjából 5-7 percig süsd a golyókat. 

Zöldfűszeres pulykagolyó

pulykagolyó

Hozzávalók 25 darabhoz

  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 2 ek görög joghurt
  • 40 g parmezán
  • 30 g pankomorzsa
  • 2 ek friss bazsalikom
  • 2 ek friss petrezselyem
  • 0.5 tk őrölt rozmaring
  • 0.5 tk őrölt oregánó
  • 1 csapott tk
  • ízlés szerint bors
  • 500 g darált pulykahús
  • olaj (a sütéshez)
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

A hagymákat pucoljuk meg, a vöröset és a fokhagymát is reszeljük egy nagy tálba. Adjunk hozzá minden más alapanyagot, majd gyúrjunk belőle egynemű masszát.

Enyhén vizes kézzel formázzunk a masszából kb. diónyi golyókat.

Tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük le a tetejüket olajjal.

Toljuk a sütőbe 18-20 percre, vagy míg a közepük át nem sül teljesen. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon