
Szaftos, zöldfűszeres pulykagolyó: sütőben is elkészítheted

Rengeteg zöldfűszerrel készül az alábbi húsgolyó, így nagyon ízletes lesz, és frissebbnek érződik az összhatás.
Ha a népszerűbb disznó- vagy marhahús helyett inkább szárnyasból készítenél fasírtot, próbáld ki az alábbi receptet! Hiába pulykahúsról van szó, nagyon szaftos és ízletes lesz, ugyanis a tojás mellé görög joghurt, a hús mellé pedig parmezán és rengeteg zöldfűszer kerül.
Akkor lesz a legfinomabb a végeredmény, ha friss zöldfűszerrel dolgozol, de ha nem jutsz hozzá, 1-1 tk. szárítottra cserélheted.
A kész fasírtot sütőben is megsütheted, a pontos hőfokot alább olvashatod, de serpenyőben is megpiríthatod a húsgolyókat. Utóbbihoz annyi olajat melegíts, hogy éppen ellepje a serpenyő alját, majd több részletben, nagyjából 5-7 percig süsd a golyókat.
-
2023-04-18 08:52:01
-
2023-04-16 08:36:01
-
2023-04-01 09:28:02
Zöldfűszeres pulykagolyó

Hozzávalók 25 darabhoz
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 2 ek görög joghurt
- 40 g parmezán
- 30 g pankomorzsa
- 2 ek friss bazsalikom
- 2 ek friss petrezselyem
- 0.5 tk őrölt rozmaring
- 0.5 tk őrölt oregánó
- 1 csapott tk só
- ízlés szerint bors
- 500 g darált pulykahús
- olaj (a sütéshez)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
A hagymákat pucoljuk meg, a vöröset és a fokhagymát is reszeljük egy nagy tálba. Adjunk hozzá minden más alapanyagot, majd gyúrjunk belőle egynemű masszát.
Enyhén vizes kézzel formázzunk a masszából kb. diónyi golyókat.
Tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük le a tetejüket olajjal.
Toljuk a sütőbe 18-20 percre, vagy míg a közepük át nem sül teljesen.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!