
Szaftos, chilis-fokhagymás sertésfasírt: eteti magát, olyan finom

A legjobb dolog, ami a darált hússal történhet, ha fasírt készül belőle. A húsmasszát az izgalmas fűszerek mellett finomra aprított zöldségekkel is feldobhatod.
A fasírtot sokan szeretik, ami nem is csoda, hisz frissen sütve, melegen és hidegen is finom. A fasírt bármilyen alkalomra tökéletes választás, mindenféle körettel finom, és még szendvicsalapanyag is lehet.
A fasírt akkor igazán finom, ha a fűszerek nincsenek belőle kisajnálva, és dinsztelt hagyma is kerül bele - így szaftosabb lesz. Most mégis kimarad a dinsztelt hagyma, helyette apróra vágott paprika teszi izgalmassá. Ez egy pikáns fasírt, köszönhetően a fokhagymának és a chilipaprikának.
Chilis-fokhagymás sertésfasírt

Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg darált sertéshús (comb vagy lapocka)
- 2 gerezd fokhagyma
- só és bors ízlés szerint
- 1 darab chilipaprika
- 1 darab kaliforniai vagy kápia paprika (opcionális)
- 1 csokor petrezselyem (opcionális)
- 1 darab tojás
- zsemlemorzsa a hempergetéshez
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A darált húst tegyük keverőtálba, adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, sót, borsot, finomra aprított paprikákat (chili, kaliforniai vagy kápia) és petrezselymet a tojással együtt.
A bekevert fasírtot fedjük le fóliával, és tegyük hűtőbe 30 percre. Ezután formázzunk a masszából tetszés szerint golyókat. A fasírtlabdákat forgassuk meg zsemlemorzsában, és bő, forró olajban, mindkét oldalán süssük aranybarnára.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!