Sütőben sült narancsos-mézes répa: könnyű, egészséges köret
A sült répa különleges, gyors köret, amit mindenki imádni fog! A mézes, narancsos máz pedig még izgalmasabbá, finomabbá teszi a zöldséget.
A különféle tepsis zöldségek könnyen elkészíthetőek, és nemcsak ízletesek, hanem tele vannak vitaminnal, ásványi anyagokkal is. Ha a krumpli nagy részét más, alacsonyabb kalóriatartalmú zöldségre cseréled, a tepsis fogás ideális lesz azoknak is, akik figyelnek az alakjukra. Az év bármely szakában hozzájuthatsz a krumpli mellett répához, továbbá érdemes kelbimbót is tenni a tepsibe.
Néhány trükkel tökéletesítheted a végeredményt: vágd azonos méretű darabokra a zöldségeket, hogy egyenletesen süljenek meg; érdemes továbbá zöldfűszerrel is megbolondítani őket. Ne felejtsd el időnként megkeverni a zöldségeket a sütés során, hogy egyenletesen piruljanak!
A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
Hámozzuk meg és vágjuk fel a zöldségeket azonos nagyságúakra, majd rakjuk egy tálba. Locsoljuk meg az olívaolajjal, szórjuk meg sóval és frissen őrölt borssal. Alaposan keverjük össze, hogy a fűszerek és az olaj egyenletesen fedjék be a zöldségeket. Ízesítsük még aprított petrezselyemmel, rozmaringgal és bazsalikommal.
Rendezzük a fűszerezett zöldségeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Süssük 25-30 percig, vagy amíg a zöldségek aranybarnák és enyhén megpuhulnak. Tálaláskor metélőhagymával és chilivel is megszórhatjuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu