Rakott kelbimbó egyszerűen: sok sajt pirul a tetején

Sajtos rakott kelbimbó cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Rengeteg sajttal pirul a kelbimbó, mely így készítve jólesik önmagában, de köretként is kínálható.

A kelbimbó picinyke növény, mégis képes parázsló vitákat kirobbantani. Van, aki szereti, míg más retteg tőle, az azonban vitathatatlan, hogy rendkívül egészséges. A kelbimbóból sokféle és nagyon finom fogás készülhet: ha eddig nem szeretted ezt a zöldséget, érdemes vele tovább próbálkoznod. Nyersen, főve és sütve is kipróbálhatod, arra azonban figyelj, hogy ne főzd túl, mert akkor rossz lesz az illata.

Sok-sok sajt!

A sütőben pirult fogás sok sajttal szórva készül, ha szeretnéd, kétféle sajttal is dolgozhatsz, úgy még ízletesebb. A rakott kelbimbó önmagában is csodás, és köretként is az asztalra kerülhet.

Sajtos rakott kelbimbó

Sajtos rakott kelbimbó ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg kelbimbó
  • só ízlés szerint
  • 5 dkg vaj
  • 8 dkg zsemlemorzsa
  • 2 darab tojás
  • 2 darab tejföl
  • fekete vagy fehér bors ízlés szerint
  • 1 csipet szerecsendió
  • 20 dkg reszelt sajt
Recept idők

Elkészítés:

A kelbimbót tisztítsuk meg, majd forrásban lévő, sós vízben főzzük 7-8 percig.

A vajat olvasszuk fel, majd dobjuk rá a zsemlemorzsát, és pirítsuk meg. Forgassuk össze a kelbimbóval, majd borítsuk hőálló tálba (tepsi, jénai vagy más).

A tojásokat üssük tálba, majd keverjük össze a tejföllel, sóval, borssal, szerecsendióval és a reszelt sajt felével. Ezt a keveréket öntsük a kelbimbóra, majd szórjuk meg a maradék reszelt sajttal.

A rakott kelbimbót toljuk 180 fokosra előmelegtett sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre, míg a sajt szépen megpirul.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük