Krémes krumplisaláta majonéz nélkül: kaporral, mustárral ízesítsd
Épp olyan krémes, mint a klasszikus krumplisaláta, azonban sokkal jobban jársz vele, hiszen a majonéz elkészítésével sem kell bajlódnod.
A kukoricasaláta egész évben kedvelt köret, azonban a nyári grillezős időszakban kerül igazán előtérbe. Tökéletesen kiegészíti a húsokat, de grillezett sajtok, zöldségek vagy hamburger mellé is fogyaszthatod. Most egy igazán nyári hangulatú verziót mutatok, amelyet sok zöldhagyma és kapor ízesít.
Ebbe a változatba ugyanakkor nem kerül sem tojás, sem pedig tejtermékek, így a nagy melegben is biztonsággal eheted, ráadásul számos diétába is beilleszthető. Ha pedig igazán adnál a grillhangulatnak, akkor friss, grillezett kukoricából készítsd.
A kukoricát szűrjük le, és tegyük egy közepes tálba a zöldhagymával és kaporral együtt.
Egy kisebb tálkában keverjük össze a vegán majonézt, a kókuszjoghurtot, a mustárt, a citromlevet, a sót és borsot, majd kanalazzuk a kukoricára, és keverjük össze.
Akár azonnal fogyaszthatjuk, de a legjobb, ha 2-3 órát hűtőben pihentetjük, így igazán összeérnek az ízek.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu