10 gyors és pénztárcabarát recept darált hússal - A gyerekek is szeretni fogják
A darált hús nagyon hasznos és fontos alapanyag, érdemes betárazni belőle, mert nagyon sokféle fogást készíthetünk el vele.
Az egyben sült fasírt remek választás családi ebédhez, de jeles napok asztalán is elfér, mivel látványos, finom és sok embert lehet vele jóllakatni. Ha pedig maradna belőle, nem kell aggódni, ugyanis ebből készül a világ legfinomabb fasírtos szendvicse.
A mutatós finomság akkor az igazi, ha szaftos, épp ezért a masszába dinsztelt hagyma kerül, a töltelék pedig sajt, amely szintén hozzájárul a tökéletes textúrához. Húsimádók apróra vágott szalonnát is keverhetnek bele, melytől nagyon ízletes az egyben sült.
A vöröshagymát vágjuk finomra, és kevés olajon dinszteljük üvegesre.
Az aszalt paradicsomot tetszés szerint daraboljuk fel.
A darált húshoz adjuk hozzá a dinsztelt hagymát, a feldarabolt aszalt paradicsomot, (gombát), sót, borsot, kakukkfüvet, füstölt paprikát, fokhagymát, zsemlemorzsát és a tojást. Az egészet dolgozzuk egybe.
A dolgozófelületre terítsünk sütőpapírt, majd a darált húsos masszát tegyük rá, és egyenletesen oszlassuk el rajta. Ezután a darált hús tetejére helyezzük rá a megtisztított spenótot és a sajtszeleteket, majd szorosan tekerjük fel.
Az egybefasírtot hagyjuk a feltekert sütőpapírban, így tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, majd óvatosan csomagoljuk ki a papírból. A fasírtot kenjük le kevés olajjal, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 40-45 perc alatt süssük készre.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu