Zöldséges bundában sült csirkecsíkok: a hús nagyon omlós és ízletes lesz

zbscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A csirkemell az egyik legkedveltebb húsrész, hisz a végtelenségig lehet variálni, rengeteg izgalmas fogás készülhet belőle.

A csirkehús sok családban nagy kedvenc, különösen a melle. A csibe melléből rengeteg finomság készülhet, a frissensült szerelmesei kipróbálhatják alpesi bundában vagy kefires pácban készítve is. Ennyiben azonban nem merül ki a bundás húsok választéka, zöldséges palacsintamasszába is bele lehet mártani a hússzeleteket, majd bő olajban aranybarnára sütni.

A zöldséges masszát finomra aprított lilahagymával és petrezselyemmel is érdemes gazdagítani, de ha szereted a karakteresebb fűszereket, kicsivel több fokhagymát keverj bele, de 1 teáskanál curry is mehet a bundába. A zöldséges hús mellé bármilyen köret illik, tálalásnál pedig valamilyen mártást is kínálhatsz mellé. A zöldséges masszába mártott csibehús a tejtől omlós lesz, a zöldségektől pedig nagyon ízletes.

Zöldséges bundában sült csirkemell

zhct

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dekagramm csirkemellfilé
  • 1 darab burgonya
  • 2 darab sárgarépa
  • 2 darab cukkini
  • 2 darab tojás
  • 10 dekagramm liszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 deciliter tej
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csíkokra vágott csirkemellet sózzuk és borsozzuk le, majd tegyük hűtőbe addig, amíg a zöldséges masszát előkészítjük.

A tojásokat üssük keverőtálba, majd keverjük hozzá a lisztet és a tejet, de csak annyit, amennyitől sűrű palacsintatészta állagú lesz.

A megtisztított zöldségeket (krumpli, répa, cukkini) nagy lyukú reszelőn reszeljük le, a fokhagymát zúzzuk össze, majd ezeket is keverjük a palacsintatésztába.

A csirkemellcsíkokat mártsuk a zöldséges masszába, majd bő, forró olajban mindkét oldalán süssük aranybarnára. 

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük