![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Krémes, zöldséges csirkeleves tésztával: tej teszi selymessé
![csirkeleves2](https://kep.index.hu/1/0/4113/41135/411356/41135639_3139007_e11d932429f9c6ed4eb7454db13b40d1_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Már egy tányérnyi is jóllakat ebből a krémes, sűrű levesből, mindenképp próbáld ki, ha picit könnyedebb, de tápláló ebédre vágysz.
Ha olyan tartalmas fogásra vágysz, ami felmelegít a hűvös napokon, és kiváltja a főételt is, ez a leves a tökéletes választás. A rengeteg zöldségtől, hústól és tésztától nagyon laktató, a tejtől pedig krémes, isteni lesz a végeredmény.
Ha szeretnéd, bátran alakíts a recepten: csirkecomb helyett -mellet is használhatsz, de a zöldségeket is lecserélheted vagy kiegészítheted, mehet bele karalábé, de akár karfiol is. Tésztából is bármilyet választhatsz, legyen az fusilli, metélt, de akár gnocchival is működik a recept.
Arra figyelj, hogy mivel a tészta belefő a levesbe, ha nem fogy el rögtön, másnapra magába szívhatja a lé egy részét. Éppen ezért akkora adagot érdemes főzni, amennyi el is fogy, de az is jó megoldás, ha külön készíted a tésztát, és csak tálalásnál kevered a levesbe.
Zöldséges csirkeleves
![csirkeleves](https://kep.index.hu/1/0/4113/41135/411356/41135649_405ae0f308385dfd197435c6773d50e0_wm.jpg)
Hozzávalók 8 személyre
- 2 ek olívaolaj
- 6 darab csirkecomb (felső)
- 1 fej fehér hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 nagyobb darab répa
- 1 darab fehérrépa
- 1 szál szárzeller
- 40 gramm liszt
- ízlés szerint só, bors
- 1.25 liter alaplé
- 1 liter tej
- 300 gramm tészta
- opcionális zöldborsó
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A csirkecombokról fejtsük le a bőrt. A zöldségeket pucoljuk meg, a hagymákat vágjuk apróra, a répákat és a szárzellert karikákra.
Forrósítsunk olajat egy lábasban, majd pirítsuk meg a csirkecombok mindkét oldalát 3-3 perc alatt. Tegyük őket félre.
Dobjuk a lábasba a hagymákat, a répákat és a zellert, majd 5 percig dinszteljük őket, míg a hagyma puha és áttetsző nem lesz. Szórjuk rájuk a lisztet, keverjük össze a zöldségekkel, majd 2-3 perc után öntsük fel az alaplével. Tegyük vissza a combokat a lébe. Várjuk meg, míg felforr, vegyük kicsire a lángot, fűszerezzük sóval, borssal, majd fedjük le a levest, de hagyjunk egy kis rést. Gyöngyözve főzzük 20-25 percig, míg teljesen megfő a comb.
A csirkecombot vegyük ki a levesből, fejtsük le a húst a csontról.
Tegyük vissza a húst a levesbe a tejjel és a tésztával együtt, addig főzzük, míg a tészta félpuha nem lesz. Ekkor adjuk hozzá a borsót és a petrezselymet, majd ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk.
Rögtön, melegen kínáljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!