
Színes, zöldséges kuszkusz: finom egytál vagy bőséges köret is lehet

A kuszkusz az arab világ kedvence. Az apró szemű finomságból ízletes köret és egytálétel készülhet, érdemes kipróbálni.
A különleges alapanyag kicsit a tarhonyára hasonlít, az arab országokban szaftos ételekkel szokás fogyasztani. Érdemes kipróbálni, akár rizs helyett tálalni a családnak.
A köret elkészítése egyáltalán nem nehéz. A boltokban többnyire előgőzölt állapotban lehet beszerezni, ezért nem szükséges főzni, bőven elég, ha forró vízzel vagy alaplével felöntöd, majd lefeded, és hagyod, hogy megszívja magát a kuszkusz. Akkor az igazi, ha pergősre sikerül, ezért vigyázz, hogy ne önts rá sok vizet.
Csak bátran a zöldségekkel
A receptben írt zöldségek helyett mást is használhatsz, vagy keverd hozzájuk a kedvenceidet. Remekül illik bele a kukorica, borsó, zöldbab, bármi, amit jónak vélsz. A fűszerezéssel is lehet játszani, szórd meg Cayenne-nel vagy egy kis citromborssal, melyek igazán különlegessé teszik az ételt.
Zöldséges kuszkusz

Hozzávalók 4 személyre
- 1 darab kaliforniai paprika (sárga)
- 1 darab kaliforniai paprika (zöld)
- 1 darab kaliforniai paprika (piros)
- 1 darab cukkini
- kevés olaj
- 20 dkg kuszkusz
- só ízlés szerint
- 3 dl víz
- fehér bors ízlés szerint
Elkészítés:
A zöldségeket tisztítsuk meg, majd tetszés szerint vágjuk fel.
Az összekészített zöldségeket kevés olajon pirítsuk le 15-20 perc alatt.
A kuszkuszt mérjük keverőtálba, forgassuk egybe a sóval, majd öntsük rá a forró vizet, és takarjuk le a tálat. A kuszkuszt hagyjuk így állni 10-15 percig.
Az elkészült kuszkuszt forgassuk egybe a pirított zöldségekkel, fűszerezzük sóval és borssal.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!