![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Zöldséges lepény tejföllel meglocsolva: a palacsintához hasonlóan készül
![zlcover](https://kep.index.hu/1/0/4027/40273/402735/40273597_3073355_6320b6e66b5376189da9e7a8b74b4876_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Az izgalmas lepény tésztája bátran dúsítható mindenféle finomsággal, legyen az zöldség vagy valamilyen felvágott.
A lepényreceptek többségében a tésztát szép hólyagosra kell gyúrni, utána jöhet a formázás és a sütés. Sokakat megrémiszt a hagyományos verzió, túl időigényesnek gondolják, épp ezért lemondanak inkább a házi lepény élményéről.
Nemrégiben internetezés közben jött velem szembe egy nagyon kívánatos recept, amit lepényszerűségnek könyveltem el. Fűszeres, tartalmas, a masszát a palacsintához hasonlóan kell kikeverni és sütni. A keverékbe bármilyen reszelt vagy finomra vágott zöldség kerülhet, lehet az krumpli vagy cukkini, ha van néhány szelet sonka a hűtődben, az is jól elfér a tésztában, de csemegekukoricával vagy borsóval is dúsíthatod. A fűszerezést is bátrabbra lehet venni, az ízlésedre van bízva. A kész zöldséges lepényt kínálhatod tejföllel meglocsolva, hús mellé, de magában is megállja a helyét.
Zöldséges lepény
![zlct](https://kep.index.hu/1/0/4027/40273/402736/40273639_fcb6a18396fad5a039dddca44926dbe5_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 2 darab tojás
- só és bors ízlés szerint
- 1 evőkanál porélesztő
- 300 milliliter tej
- 300 milliliter víz
- 450 gramm liszt
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 darab kaliforniai paprika
- 2 marék reszelt sajt
- 1 darab sárgarépa (reszelve)
- kevés olaj
Elkészítés:
A tojásokat üssük keverőtálba, adjuk hozzá a sót, borsot, élesztőt, tejet, vizet, keverjük egybe.
A lisztet szitáljuk a tejes masszába, keverjük csomómentesre.
A hagymát, paprikát, petrezselymet vágjuk finomra.
A reszelt sajtot, répát és a finomra vágott zöldségeket keverjük a palacsintamasszába.
A serpenyőt enyhén kenjük ki olajjal, majd amikor forró, levesszedő kanállal szedjünk a palacsintamasszából annyit a serpenyőbe, hogy kitöltse az alját.
A tésztát mindkét oldalán süssük aranybarnára.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!