Isteni zöldséges szendvicskrém kevés munkával: krémsajt az alapja

zöldségkrém
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha szereted a friss, roppanós zöldségeket, azért készítsd el ezt a krémet, ha nem vagy oda értük normál esetben, azért próbáld ki ezt az ízletes kencét.

Ha kicsit egészségesebb kencével kennéd meg a kenyered, vagy a gyerekek uzsonnásdobozába szánnál több zöldséget, próbáld ki ezt a szendvicskrémet. Amellett, hogy ízletes, tele van vitaminnal, de olyan formában, hogy még a finnyásabbak is jóízűen fogják falatozni. 

A szendvicskrém alapja krémsajt, ebbe kerül rengetegféle apróra vágott zöldség: paprika, uborka, répa, hagyma, zeller. Sok ízesítést nem igényel a mártogatós, ugyanis a zölségek is elegendő pluszízzel ruházzák fel, de egy kevés citromlevet és borsot érdemes keverni bele. Hogy még frissebb legyen, a petrezselyem se hiányozzon belőle. 

Zöldséges szendvicskrém

zöldségkrém2

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 1 szál szárzeller
  • 1 fej lila hagyma
  • 2 darab répa
  • 0.5 darab kaliforniai paprika
  • 1 darab uborka (fürtös)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 300 gramm krémsajt
  • 2 ek citromlé
  • ízlés szerint bors
  • 1 kis csokor petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

Készítsük elő a zöldségeket: a répát, a lila hagymát és a fokhagymát pucoljuk meg. A paprikát, uborkát, szárzellert öblítsük át.

A répát, az uborkát és a fokhagymát reszeljük le. A lila hagymát, a paprikát és a zellert vágjuk nagyobb darabokra, majd dobjuk aprítógépbe, a segítségével vágjuk egész pici darabokra. 

Keverjük egybe a zöldségeket, majd alaposan nyomkodjuk ki belőlük a nedvességet.

Az előkészített zöldségeket keverjük egybe a krémsajttal, a citromlével és az összeaprított petrezselyemmel. Borssal ízesítsük. 

Pirítóssal vagy sima kovászos kenyérrel kínáljuk.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük