Sűrű zöldségleves tortellinivel – Tavaszi zöldségekkel a legfinomabb
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
Békebeli almás béles: sok gyümölccsel, fahéjjal az igazi
Jól kenhető baconös tojáskrém: ropogós kenyérre kenve mennyei
Diós, lekváros kevert süti: tojás nélkül készül
Ropogós mandulakéregben sült csirke: belül vajpuha és omlós a hús
Itt a körteszezon! Nemcsak finom, de még a szívednek is jót tesz
A tortellinit nem csak főételként eheted, levesben is nagyon finom, laktatóvá teszi.
A tortellinivel dúsított zöldségleves finom átmenet a téli laktató fogás és a tavaszi könnyed leves között. A könnyedségét a tavaszi zöldségeknek köszönheti, kerül bele zsenge zöldborsó és sárgarépa, a tortellini pedig spenóttal van töltve. Igazi tavaszi leves, de elég tartalmas ahhoz, hogy ne maradj éhes utána.
Az olasz töltött tészta paradicsomlevesben is finom, a friss zöldfűszereket ki ne hagyd belőle. Nemcsak a tortellini, hanem a gnocchi, vagyis a krumpligombóc is szuper levesbetét, ez a leves igazán tartalmas, hiszen csirke és tejszín is gazdagítja.
Zöldségleves tortellinivel
Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 szál zöldhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 liter zöldségalaplé
- 1 csokor petrezselyem
- 220 gramm zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
- 2 szál sárgarépa
- 1 csomag tortellini (spenótos)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- parmezán (a kemény kérge)
Elkészítés:
A zöldhagymának vágjuk le a zöld részeit, tegyük félre. A fehér részeket daraboljuk fel. A sárgarépát kockázzuk fel. A fokhagymát egy késsel nyomjuk össze.
Tegyük egy nagyobb lábasba a hagymákat, öntsük fel a zöldségalaplével, tegyük bele a parmezán kérgét és a petrezselymet. Takarjuk le, közepes lángon forraljuk fel. Vegyük le a fedőt, főzzük 25-30 percig. Egy lyukacsos kanál segítségével vegyük ki a levesből a hagymákat, a parmezánkérget és a petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk.
Várjuk meg, amíg újra felforr a leves, majd tegyük bele a tortellinit, majd 6 perccel azelőtt, hogy a tészta megfőne, adjuk hozzá a sárgarépát és a borsót. Főzzük néhány percig még.
Vegyük le a levest a gázról, majd díszítsük az újhagyma zöldjével.
Fotó: Getty Images