Krémes zöldségpástétom aszalt paradicsommal: pirítóson a legjobb

27
Nyomtatás
Aszalt-paradicsomos-zoldsegpastetom-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Igazi mediterrán ízvilágú zöldségkrémet készíthetsz aszalt paradicsom és néhány egyszerű alapanyag hozzáadásával: ezzel tényleg feldobhatod a reggeli pirítóst!

Zöldségpástétom sokféle hozzávalóból készülhet, az elterjedtebb lencsés vagy babos változatok után pedig megmutatjuk, hogyan készítsd aszalt paradicsommal. A mediterrán ízvilágú kence nagyon egyszerű, és egyetlen adag több napra is ellát izgalmas szendvicskrémmel.

Az aszalt paradicsom mellé olyan kiegészítők kerülnek, mint a piros kaliforniai paprika, az édesburgonya, a hagyma és jó sok fokhagyma: mindez sütőben sül puhára, így sokkal aromásabb lesz a belőlük készülő krém.

Zöldségpástétom aszalt paradicsommal

Aszalt-paradicsomos-zoldsegpastetom

Hozzávalók 2 üveghez

  • 50 g natúr kesudió
  • 1 fej fokhagyma félbe vágva
  • 1 közepes vöröshagyma megpucolva
  • 1 db piros kaliforniai paprika félbe vágva, kimagozva
  • 1 kisebb édesburgonya
  • 50 g aszalt paradicsom
  • 2 ek. olívaolaj
  • 0.5 tk.
  • 0.5 tk. bors
  • 0.5 tk. szárított kakukkfű
  • 1 csipet szárított chilipehely
Recept idők

Elkészítés:

A kesudiót tegyük hőálló edénybe, és háromszoros mennyiségű vízzel forrázzuk le. Hagyjuk ázni legalább 1 órát, majd szűrjük le.

Közben az egész fej fokhagymát, a hagymát, a paprikát és az édesburgonyát külön-külön csomagoljuk alufóliába, helyezzük tepsire, és tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe. 45-50 perc alatt süssük őket puhára. Csomagoljuk ki, és hagyjuk őket langyosra hűlni.

A krémesre sült fokhagymagerezdeket nyomkodjuk ki a héjból a vágás mentén, a hagymát daraboljuk durvára, az édesburgonyát pucoljuk meg, és minden más hozzávalóval együtt tegyük őket aprítógépbe. 1-2 perc alatt dolgozzuk annyira krémesre, amennyire csak lehetséges.

Kanalazzuk légmentesen zárható befőttesüvegekbe vagy tárolókba, és elfogyasztásig hűtőben tároljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon