Zsenge főtt kukorica percek alatt: így főzd, hogy tökéletes legyen

11
Nyomtatás
Fott-kukorica-2c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A főtt kukorica a nyári időszak egyik vitathatatlan kedvence, amelyből nemcsak a strandon ehetsz igazán jót, de otthon is könnyen elkészítheted!

A finom és ízletes főtt kukorica elkészítése nem nagy ördöngösség, azonban van néhány alapszabály, amit érdemes szem előtt tartanod. Az egyik ilyen a kukorica kiválasztása: itt törekedj arra, hogy zsenge, már érett, de még nem túl kemény szemű csöveket vegyél, mert azok a legfinomabbak.

Másodszor, a héjával együtt főzd, az elsőre haszontalannak tűnő levelek ugyanis extra ízt adnak majd a kukoricának. Harmadszor pedig figyelj a főzési időre. A közhiedelemmel ellentétben a csemegekukoricát nem kell órákig főzni: a hosszas főzési idővel csak veszít az ízéből, a zsenge szemek pedig 10-15 perc alatt megpuhulnak.

Zsenge főtt kukorica

Fott-kukorica-2

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 4 cső zsenge csemegekukorica
  • 1 tk.
  • 2 liter víz a főzéshez
Recept idők

Elkészítés:

A kukoricacsövekről szedjük le a legkülső, vastagabb leveleket, és béleljünk ki velük egy nagyobb (4-5 literes) edényt. Helyezzük rájuk a kukoricákat, öntsük fel 2 liter vízzel – vagy annyival, amennyi ellepi a csöveket –, adjuk hozzá a sót, és forraljuk fel.

Közepes hőfokon főzzük 10-15 percig, majd egy villával szurkáljunk meg néhány kukoricaszemet: ha elég puhák, akkor vegyük le a tűzről, hagyjuk néhány percig a vízben hűlni, majd melegen fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon