Mexikói kukoricasaláta: pikáns köret sok lime-mal és chilivel
Ez a saláta színes, fűszeres és tartalmas, és percek alatt készül: csak keverd össze a hozzávalókat, és már eheted is!
A finom és ízletes főtt kukorica elkészítése nem nagy ördöngösség, azonban van néhány alapszabály, amit érdemes szem előtt tartanod. Az egyik ilyen a kukorica kiválasztása: itt törekedj arra, hogy zsenge, már érett, de még nem túl kemény szemű csöveket vegyél, mert azok a legfinomabbak.
Másodszor, a héjával együtt főzd, az elsőre haszontalannak tűnő levelek ugyanis extra ízt adnak majd a kukoricának. Harmadszor pedig figyelj a főzési időre. A közhiedelemmel ellentétben a csemegekukoricát nem kell órákig főzni: a hosszas főzési idővel csak veszít az ízéből, a zsenge szemek pedig 10-15 perc alatt megpuhulnak.
A kukoricacsövekről szedjük le a legkülső, vastagabb leveleket, és béleljünk ki velük egy nagyobb (4-5 literes) edényt. Helyezzük rájuk a kukoricákat, öntsük fel 2 liter vízzel – vagy annyival, amennyi ellepi a csöveket –, adjuk hozzá a sót, és forraljuk fel.
Közepes hőfokon főzzük 10-15 percig, majd egy villával szurkáljunk meg néhány kukoricaszemet: ha elég puhák, akkor vegyük le a tűzről, hagyjuk néhány percig a vízben hűlni, majd melegen fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu