Zserbópohárdesszert: ezzel nem megy el fél napod a konyhában

2
Nyomtatás
Zserbo-pohardesszert-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ezzel a mutatós és gyorsan készülő zserbópohárdesszerttel nem foghatsz mellé: az összhatás kísértetiesen hasonlít a névadó desszertre, csak sokkal egyszerűbb összedobni.

Ha kedveled a klasszikus süteményeket, de a karácsonyi forgatagban nincs időd őket elkészíteni, akkor a zserbópohárdesszert tökéletes választás lesz helyettük. Az előkészületekkel együtt mindössze fél órát vesz igénybe, utána pedig már csak hagyni kell, hogy a hűtőben összeérjenek az ízek.

A hagyományos zserbóhoz hasonlóan ebben a desszertben is a dió, a baracklekvár és a kakaó íze dominál, az időigényes kelt tészta helyett azonban durvára darabolt keksz kerül bele: annyira egyszerű, hogy ez a változat kezdőként sem fog ki rajtad.

Zserbópohárdesszert

Zserbo-pohardesszert-allo

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 500 ml szójaital vagy más növényi ital
  • 30 g vaníliás pudingpor vagy kukoricakeményítő
  • 1.5 ek. kakaópor
  • 1 ek. cukor
  • 1 csipet
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 1 ek. növényi vajalternatíva
  • 100 g (+ a díszítéshez) dió
  • 150 g keksz
  • 150 g baracklekvár
  • 20 g étcsoki durvára darabolva
Recept idők

Elkészítés:

Első lépésként pudingot főzünk. Ehhez 4-5 evőkanál kivételével tegyük fel főni a szójaitalt, egy kisebb tálkában pedig a maradékkal keverjük csomómentesre a vaníliapudingot, a kakaóport, a cukrot és a sót. Keverjük hozzá a vaníliakivonatot, majd öntsük a forró növényi italhoz, és főzzünk belőle híg pudingot. A végén keverjük bele a vajalternatívát, ha teljesen felolvadt, tegyük félre, és hagyjuk kissé kihűlni.

Közben a diót száraz serpenyőben pirítsuk illatosra 2-3 perc alatt, majd daraboljuk durvára.

A kekszet tördeljük kisebb-nagyobb darabokra, és a felét osszuk szét 4 egyforma, kisebb (kb. 200 ml-es) pohár között. Kanalazzunk a kekszre baracklekvárt, szórjunk rá diót, végül pedig mehet rá a csokipuding. Ismételjük meg a folyamatot úgy, hogy ezúttal a csokiréteg fölé kerüljön a dió.

Durvára darabolt étcsokival, tetszés szerint egész dióval díszítsük. Fogyasztás előtt legalább 1 órát pihentessük hűtőben.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon