Lenyűgöző zserbókeksztekercs: a régi kedvenc sütés nélkül készül

Zserbókeksztekercs cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Néhány hozzávalóból készül a pompás zserbókeksztekercs, melynek az összeállítása pofonegyszerű. Készítsd el te is a család örömére!

A zserbó az egyik legnagyobb klasszikus kedvenc, bármilyen ünnepről is legyen szó, ott a helye az asztalon. A finomság több változatban is kipróbálható: ha időszűkében vagy, érdemes ezeket az egyszerű, olykor sütés nélkül is összedobható recepteket letesztelni, ilyen a zserbógolyó, a pohárkrém vagy muffin. Mi most a sütésmentes vonalon maradtunk, mutatjuk, hogy készül a roppanós csokival bevont zserbókeksztekercs.

A finomság ízének kialakításánál bátran megtörheted a hagyományt: barack helyett használj szilvalekvárt, dió helyett mákot, tej- vagy étcsoki helyett pedig fehéret. Mákrajongóknak ajánlom, hogy a fekete szemű finomságot házi citromkrémmel keverve használják, és fehér csokival vonják be a hengert. Ha a receptben írt változatnál maradnál, akkor 1-2 evőkanál étolaj is mehet az olvasztott csokihoz, mert sokkal fényesebb lesz tőle a zserbókeksztekercs.

Zserbókeksztekercs

Zserbókeksztekercs ct

Hozzávalók 14 szelethez

  • 50 dkg darált keksz
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg puha vaj
  • tej szükség szerint
  • 30 dkg baracklekvár
  • 30 dkg darált dió
  • 10 dkg ét- vagy tejcsoki
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a darált kekszet a porcukorral és a puha vajjal dolgozzuk össze, majd apránként adjuk hozzá a tejet (körülbelül 2 dl), annyit, amennyitől jól formázhatóvá válik a tészta. Ezután két egyforma részre is oszthatjuk (így két rúd lesz belőle), vagy egyben is hagyhatjuk (1 nagy rúd lesz belőle). A tésztát két sütőpapír közt nyújtsuk ki.

A lekvárt és a darált diót keverjük ki, majd kenjük a tésztára. Ezután a sütőpapír segítségével tekerjük fel, majd tegyük hűtőbe néhány órára dermedni a rudat.

A csokit vízgőz felett olvasszuk meg, majd vonjuk be vele a keksztekercset.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon